Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία επιτέθηκε και στους Κούρδους της Συρίας που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος

Η Τουρκία επιτέθηκε και στους Κούρδους της Συρίας που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κουρδική πολιτοφυλακή του YPG, που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, κατηγόρησε το Σάββατο την Τουρκία ότι επιτέθηκε 4 φορές εναντίον των Κούρδων της βόρειας Συρίας την προηγούμενη εβδομάδα και κάλεσε τις συμμαχικές δυνάμεις που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να “αποσαφηνίσουν” την προσέγγισή τους σε ό,τι αφορά την Άγκυρα.

Οι κατηγορίες των Κούρδων του YPG, οι οποίοι είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, είναι το αποκορύφωμα των εντάσεων που περιβάλλουν την υποτιθέμενη είσοδο της Τουρκίας στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία υποτίθεται ότι πριν μια εβδομάδα μπήκε στον αντιτζιχαντιστικό αγώνα δίνοντας μάλιστα άδεια στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τις αεροπορικές βάσεις στο έδαφός της για επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών.

Ωστόσο, από τις 24 Ιουλίου, η Τουρκία έχει βομβαρδίσει μόνο 3 φορές τους τζιχαντιστές (για ξεκάρφωμα) την πρώτη ημέρα που εντάχθηκε στη συμμαχία και από τότε “ξέχασε” το Ισλαμικό Κράτος και βομβαρδίζει μόνο τους Κούρδους, οι οποίοι Κούρδοι μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το κουρδικό YPG της Συρίας, που καταγγέλλει τέσσερις τουρκικές επιθέσεις εις βάρος του, ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή του ότι δεν εμπλέκεται καθόλου στα εσωτερικά της Τουρκίας, ούτε στις συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού κράτους και του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

“Παρά την επίσημη ανακοίνωσή μας ότι δεν συμμετέχουμε σε αυτό που συμβαίνει (σ.σ. στην Τουρκία) (…) ο τουρκικός στρατός παρακολουθεί και χτυπά τις μονάδες μας”, αναφέρει το YPG με ανακοίνωσή σου στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Το YPG έχει ήδη καταγγείλει την επίθεση που δέχθηκαν μονάδες του ανατολικά του Ευφράτη από τουρκικά τανκς την περασμένη Κυριακή. Στη νέα του ανακοίνωση αναφέρει ότι χτυπήθηκε από τουρκικά πυρά σε τέσσερις περιπτώσεις στη βόρεια Συρία.

“Θεωρούμε τις τελευταίες ενέργειες του τουρκικού στρατού ως προβοκατόρικες και εχθρικές πράξεις”, αναφέρει η δήλωση.

“Ζητάμε από τους συμμάχους μας στον Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που ηγούνται οι ΗΠΑ να αποσαφηνίσουν την προσέγγισή τους σε ό,τι αφορά αυτές τις ενέργειες του τουρκικού στρατού”.

Οι Τούρκοι από την πλευρά τους, κατά την πάγια τακτική τους να ψεύδονται, απάντησαν ότι ο τουρκικός στρατός δέχθηκε πυρά και απάντησε πίσω, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ποιος τους έριξε και ανέφεραν μάλιστα ότι δεν ήταν οι Κούρδοι του YPG στόχος τους. Απλά έτυχε, προφανώς, εκεί που οι Τούρκοι βάραγαν να βρίσκεται το YPG. “Τυχαίο” γεγονός.

Οι Κούρδοι του YPG καταγγέλλουν ότι ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε στις θέσεις τους σε ένα χωριό στα περίχωρα της πόλης Τζαραμπλούς, η οποία κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Στο άλλο περιστατικό, της προηγούμενης Κυριακής, τουρκικά τανκς βομβάρδισαν θέσεις που κρατούσαν οι αντάρτες του YPG και της συμμαχικής τους δύναμης Ηφαίστειο του Ευφράτη στο χωριό Ζου Μάγκαρ, δυτικά της Κομπάνι και ανατολικά του Ευφράτη. Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν τέσσερις αντάρτες και αρκετοί άμαχοι.

Σε άλλο περιστατικό, ο τουρκικός στρατός άνοιξε πυρ σε ένα όχημα του YPG στο χωριό Τελ Φεντέρ, δυτικά της Τελ Αμπιάντ, μιας πόλης που ελέγχεται από τους Κούρδους πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις που έχει ξεκινήσει η Τουρκία ενάντια στο PKK, συμπεριλαμβανομένων και των αεροπορικών επιδρομών στο βόρειο Ιράκ που έχουν στόχους κουρδικά χωριά και στρατόπεδα Κούρδων ανταρτών, πληθαίνουν τις φωνές παγκοσμίως που λένε ότι η Τουρκία δεν έχει καμία διάθεση να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος, στόχος της είναι να εξοντώσει την κουρδική αντίσταση.

Στη Συρία οι κουρδικές δυνάμεις του YPG είναι πολύτιμος σύμμαχος των ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος αφού αποτελούν τη μόνη αξιόπιστη επίγεια δύναμη στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών.

Η Τουρκία θέλει να συντρίψει και το YPG διότι θεωρεί ότι ένα δεύτερο ανεξάρτητο κουρδικό κράτος στη βόρεια Συρία (Ροζάβα – δυτικό Κουρδιστάν) θα έχει ως επόμενο βήμα τη διχοτόμηση της Τουρκίας, αφού θα ακολουθήσει και η απαίτηση των Κούρδων της Τουρκίας (που είναι το 1/3 του τουρκικού πληθυσμού) για εθνική ανεξαρτησία και δημιουργία ενός μεγάλου και ενιαίου Κουρδιστάν.

Διαβάστε ακόμα: Τα ξημερώματα οι Τούρκοι σφάγιασαν Κούρδους γυναίκες και παιδιά (φωτο + βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr