ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία κατηγορεί το PKK ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως “ανθρώπινες ασπίδες”

Η Τουρκία κατηγορεί το PKK ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως “ανθρώπινες ασπίδες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά τη διεθνή κατακραυγή για την τουρκική αεροπορική επιδρομή τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κουρδικό χωριό Ζεργκελέ (Zergele) στα όρη Καντίλ (Qandil) στο βόρειο Ιράκ, που στοίχισε τη ζωή σε 9 αμάχους χωρικούς, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, δεκάδες τραυματίες εκ των οποίων οι 15 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνα για το δολοφονικό χτύπημα της πολεμικής αεροπορίας της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείο Εξωτερικών, διατάχθηκε έρευνα ώστε να διερευνηθεί πλήρως τι συνέβη, ενώ η Τουρκία εξέφρασε την επιθυμία της η έρευνα να γίνει σε συνεργασία με τις κουρδικές Αρχές της αυτόνομης επικράτειας του ιρακινού Κουρδιστάν.

Οι Τούρκοι στην προσπάθειά τους να δικαιολογηθούν ισχυρίστηκαν ότι η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο ένα στρατόπεδο που χρησιμοποιεί το PKK για ανεφοδιασμό και συντονισμό.

Όλοι οι στόχοι που η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει χτυπήσει μέχρι στιγμής, αναφέρει η τουρκική ανακοίνωση, έχουν επιλεγεί μετά από πληροφορίες ότι δεν υπάρχουν άμαχοι.

Ωστόσο, σε ένα ξεχείλισμα θράσους, η Τουρκία κατηγόρησε το PKK ότι χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Το γεγονός ότι βομβάρδισαν ένα χωριό αντί για ένα στρατόπεδο ανεφοδιασμού, όπως ισχυρίζονται ότι είχαν αρχικό στόχο, το προσπερνούν για να εξαπολύσουν πάλι την ανόητη ανατολίτικη προπαγάνδα τους.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μάλιστα δεσμεύθηκε ότι το πόρισμα της έρευνας για το μακελειό θα δοθεί στη δημοσιότητα το συντομότερο δυνατό. Βεβαίως ήδη μας έχουν προϊδεάσει. Το πόρισμα θα αναφέρει ότι οι Κούρδοι αντάρτες χρησιμοποιούν τους αμάχους ως “ανθρώπινες ασπίδες”. Είναι τόσο προβλέψιμοι τελικά αυτοί οι Τούρκοι…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κυρώσεις του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών στον Ιρακινό υφυπουργό πετρελαίου και φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εξουδετέρωσε τον γιο του επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαμάς – Νεκρός και διοικητής της δύναμης «Ραντουάν» της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Λάζαρος Καμπουρίδης: Οι Τούρκοι φυλάκισαν Εβραία που υπηρέτησε στο Ισραηλινό Στρατό – «Καθάρισαν» οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες

Washington Post: Το Ιράν χτύπησε πολύ περισσότερες βάσεις των ΗΠΑ από ό,τι έχει αναφερθεί

Το τζιχαντιστικό παρακράτος «IHH» του Ερντογάν ετοιμάζει Στολίσκο για τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr