Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαμάς καταδίκασε σε θάνατο Παλαιστίνιο “συνεργάτη” του Ισραήλ

Η Χαμάς καταδίκασε σε θάνατο Παλαιστίνιο “συνεργάτη” του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στρατοδικείο της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας καταδίκασε την Πέμπτη έναν Παλαιστίνιο σε θάνατο δια απαγχονισμού επειδή βρέθηκε ένοχος στην κατηγορία της “συνεργασίας με το Ισραήλ”.

Ο καταδικασμένος, του οποίου μόνο τα αρχικά του ονόματός του Α.Σ. έγιναν γνωστά, “καταδικάσθηκε σε θάνατο με απαγχονισμό επειδή βρέθηκε ένοχος για συνεργασία με τον κατακτητή”, είπε μια πηγή στο ισραηλινό σάιτ Arutz Sheva.

Περισσότερες πληροφορίες για το κατηγορητήριο ή για τη δίκη δεν έγιναν γνωστές.

Στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Γάζα ισχύει η θανατική ποινή για το εμπόριο ναρκωτικών και για τη συνεργασία με το Ισραήλ.

Κανονικά όλες οι θανατικές καταδίκες για να εκτελεστούν πρέπει να έχουν την έγκριση του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ωστόσο η Χαμάς, η ισλαμιστική οργάνωση που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, δεν αναγνωρίζει την εξουσία του Παλαιστίνιου Προέδρου και εκτελεί τους καταδικασθέντες δίχως την έγκρισή του.

Ομάδες και οργανώσεις που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν συχνά καταδικάσει τις εκτελέσεις της Χαμάς, ιδιαίτερα εκείνες που έχουν γίνει δίχως καμία δίκη, και έχουν επισημάνει ότι συνήθως οι άνθρωποι που η Χαμάς κατηγορεί ως “συνεργάτες του Ισραήλ” είναι απλά αντιφρονούντες ως προς το καθεστώς που έχει επιβάλλει η Χαμάς στη Γάζα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι IDF εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρώσουν τα πλήγματα στο σύνολο σχεδόν της πολεμικής βιομηχανίας του Ιράν

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι βομβάρδισαν στην Τεχεράνη το αρχηγείο παραγωγής ναυτικών εξοπλισμών και πλοίων του Ιράν

Τραμπ: Κάλεσμα στη Σαουδική Αραβία για ένταξη στις «Συμφωνίες του Αβραάμ» – «Μεταμορφωμένη» η Μέση Ανατολή μετά τον πόλεμο στο Ιράν

Ιράν: Επιθέσεις σε χαλυβουργίες σε Ισφαχάν και Χουζεστάν

«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» – Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr