ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για NASA Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος, Αστροναύτης, Διάστημα, Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS), Σκοτ Κέλι,


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τα πρώτα λαχανικά που καλλιεργήθηκαν στο διάστημα θα δοκιμάσουν σήμερα οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, γεγονός που σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στον τομέα της… κηπουρικής σε συνθήκες μικροβαρύτητας, με την προοπτική των μελλοντικών επανδρωμένων αποστολών για τον Άρη.
Η NASA ελπίζει ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να παράσχει μια πηγή τροφοδοσίας για τους αστροναύτες που θα πραγματοποιούν μακροχρόνιες αποστολές στο διάστημα.
Ο Αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κέλι και τα άλλα μέλη του πληρώματος, ο Γκενάντι Παντάλκα και ο Μιχαήλ Κορνιένκο, θα φάνε “διαστημικό” μαρούλι.
“Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά όπως οι ντομάτες, τα μύρτιλλα ή τα μαρούλια αποτελούν σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών” υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο Ρέι Γουίλερ, ο υπεύθυνος του προγράμματος της NASA για την ανάπτυξη τεχνικών που θα επιτρέπουν τη διατήρηση συνθηκών ζωής στο διάστημα.
“Το να έχουμε φρέσκα τρόφιμα στο διάστημα μπορεί επίσης να προσφέρει σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα για τους αστροναύτες αλλά και να τους παράσχει κάποιου είδους προστασία απέναντι στην κοσμική ακτινοβολία”, πρόσθεσε.
“Πιστεύω ότι τα συστήματα καλλιέργειας φυτών σε συνθήκες μικροβαρύτητας θα καταστούν σημαντικά στοιχεία σε όλα τα μελλοντικά μακρινά ταξίδια στο διάστημα”, είπε η Γκιόγια Μάσα, η οποία ασχολείται με τις έρευνες αυτές στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.
“Όσο περισσότερο απομακρύνονται οι άνθρωποι από τη Γη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανάγκη να καλλιεργούν φυτά για να τρέφονται και για να παράγουν οξυγόνο”, συνέχισε.
Οι διαστημικές σαλάτες κρίθηκαν κατάλληλες για κατανάλωση αφού τα πρώτα φυτά που παράχθηκαν στον ISS μεταφέρθηκαν πέρσι στη Γη και εξετάστηκαν ώστε να διαπιστωθεί αν ήταν ασφαλή για τον άνθρωπο.























































