Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διεθνείς ανησυχίες για καταγγελίες περί χρήσης χημικών όπλων από τους τζιχαντιστές

Διεθνείς ανησυχίες για καταγγελίες περί χρήσης χημικών όπλων από τους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονες ανησυχίες εξέφρασε ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων για τις καταγγελίες περί χρήσης χημικών όπλων από το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

«Οι πρόσφατες πληροφορίες που κάνουν λόγο για πιθανή χρήση χημικών όπλων στο Ιράκ από μια μη κρατική οργάνωση αποτελούν πηγή σοβαρής ανησυχίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΧΟ.

Την Παρασκευή οι αρχές του ιρακινού Κουρδιστάν είχαν υποστηρίξει ότι οι δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά δέχτηκαν επίθεση με χημικά κοντά στην πόλη Αρμπίλ, κάτι που συμβαίνει για τρίτη φορά στην περιοχή από τις αρχές του έτους.

Ο ΟΑΧΟ σημείωσε ότι είναι σε επαφή με την ιρακινή κυβέρνηση για τη συλλογή περισσότερων πληροφοριών. Ο γενικός διευθυντής του ΟΑΧΟ, Αχμέτ Ουζουμτζού, τόνισε ότι ο Οργανισμός θα εξετάσει οποιαδήποτε «σχετική πληροφορία» που θα του παράσχουν άλλες χώρες.

Την περασμένη εβδομάδα, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι «έχει ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες σημειώθηκε επίθεση με χημικά όπλα» εναντίον των Πεσμεργκά, πολλοί από τους οποίους τραυματίστηκαν.
Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί πιθανό να χρησιμοποίησαν οι τζιχαντιστές αέριο μουστάρδας, ενώ υψηλόβαθμος Πεσμεργκά έκανε λόγο για επίθεση με αέριο χλωρίου.

Η εφημερίδα Wall Street Journal έγραψε σε άρθρο της, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, ότι οι τζιχαντιστές κατάφεραν να προμηθευτούν αέριο μουστάρδας είτε στο Ιράκ είτε στη Συρία όταν το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ προχώρησε στην καταστροφή των χημικών όπλων που διεθέτε, υπό την πίεση της διεθνούς κοινότητας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr