Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετανάστες και πρόσφυγες καταλαμβάνουν την Γερμανία

Μετανάστες και πρόσφυγες καταλαμβάνουν την Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Γερμανία θα έρθουν φέτος περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες από ότι αναμένονταν. Όπως αναφέρει η dw.com, σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο το υπουργείο Εσωτερικών θα διορθώσει προς τα πάνω τις προβλέψεις του για το 2015 φθάνοντας τις 750.000 αιτήσεις ασύλου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ, θα παρουσιάσει αύριο τις νέες προβλέψεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Handelsblatt, λόγω της δραματικής αύξησης του αριθμού των προσφύγων που έρχονται στη Γερμανία, το αρμόδιο υπουργείο θα διορθώσει προς τα πάνω τις προβλέψεις του.

Η εφημερίδα, που επικαλείται κυβερνητικού κύκλους, θεωρεί πως φέτος ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου θα φτάσει τουλάχιστον τις 650.000. Μέχρι στιγμής η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τις υπολόγιζε επίσημα στις 450.000, ενώ στις αρχές του 2015 η πρόβλεψη ήταν για 300.000 αιτήσεις.

Να μοιράσουμε την ευθύνη σε περισσότερες χώρες

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτιέρες, επιθυμεί να ελαφρύνει τη Γερμανία από το βάρος των προσφύγων.

«Θα πρέπει να μοιράσουμε την ευθύνη σε περισσότερους στην Ευρώπη. Μακροπρόθεσμα δε θα είναι διαχειρίσιμο να αναλαμβάνεται το βάρος μόνο από δύο χώρες -τη Σουηδία και τη Γερμανία-οι οποίες είναι oi μοναδικές με οργανωμένες δομές που μπορούν να υποδεχτούν την πλειονότητα των προσφύγων», δήλωσε ο Γκουτιέρες στην εφημερίδα «Welt».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες, από το ξεκίνημα του έτους γύρω στους 240.000 πρόσφυγες έφθασαν στις ακτές της Μεσογείου. «Οι περισσότεροι διαπερνούν τη Μεσόγειο με βάρκες, εγκαταλείποντας αναγκαστικά εστίες κρίσεων. Όλα τα κράτη της Ευρώπης έχουν την ηθική και νομική υποχρέωση να τους υποδεχτούν και να τους προστατεύσουν».

Διαδικασίες ενσωμάτωσης

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας προωθεί ένα νέο σχέδιο για την ενίσχυση των κέντρων εξεύρεσης εργασίας με περισσότερα οικονομικά μέσα, αλλά και προσωπικό. Σε αυτό θα μπορούν να απευθύνονται οι πρόσφυγες για συμβουλές σε ότι αφορά την αναζήτηση εργασίας.

«Δε γνωρίζουμε αν τα μέτρα αυτά θα αρκέσουν αν ο αριθμός των αιτούντων άσυλο αυξηθεί και άλλο, τόνισε ο διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας Φρανκ-Γιούργκεν Βάιζε, ο οποίος όμως ελπίζει ότι αυτό το μέσο θα βοηθήσει στην καλύτερη ενσωμάτωση των προσφύγων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr