Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατοντάδες Κούρδοι της Τουρκίας καταφεύγουν πρόσφυγες στο Ιράκ

Εκατοντάδες Κούρδοι της Τουρκίας καταφεύγουν πρόσφυγες στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκατοντάδες Κούρδοι της Τουρκίας από το Σεμντινλί (κοντά στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ – Ιράν), εγκατέλειψαν την πόλη τους, η οποία τα τελευταία 24ωρα έχει γίνει πεδίο μάχης μεταξύ Κούρδων ανταρτών του PKK και τουρκικού στρατού και κατέφυγαν πρόσφυγες στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο επικεφαλής του γραφείου Μετανάστευσης του ιρακινού Κουρδιστάν, Αμπάς Αμίρ (Abbas Amir), είπε μιλώντας στο κουρδικό BasNews ότι 38 οικογένειες, συνολικά 240 άνθρωποι, εισήλθαν στο ιρακινό Κουρδιστάν την Τετάρτη 19 Αυγούστου προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον πόλεμο που μαίνεται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Αμπάς Αμίρ, οι περισσότερες οικογένειες είναι από το Σεμντινλί το οποίο βομβαρδίζεται άγρια από το τουρκικό πυρβολικό.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “ανακαλύψαμε ότι η τουρκική κυβέρνηση τώρα προσπαθεί να εμποδίσει αρκετές άλλες κουρδικές οικογένειες, που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα, να φύγουν από την Τουρκία”.

Προφανώς η Τουρκία δεν θέλει να γίνει γνωστό στη διεθνή κοινότητα ότι πολίτες της φεύγουν πρόσφυγες εξαιτίας του πολέμου που διεξάγεται στο έδαφός της.

Ο Αμίρ τόνισε ότι η υποδοχή και άλλων προσφύγων, αυτή τη φορά από την Τουρκία, αποτελεί ακόμα μια πρόκληση για την αυτόνομη περιφερειακή κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν, που ήδη έχει υποδεχτεί δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία και από άλλες περιοχές του Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr