Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ήλεγχε με μεθόδους μαφίας τη Μοσούλη πολύ πριν την κατακτήσει

Το Ισλαμικό Κράτος ήλεγχε με μεθόδους μαφίας τη Μοσούλη πολύ πριν την κατακτήσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος είχε έσοδα στο βόρειο Ιράκ 11.000.000 δολάρια τον μήνα, ασχολούμενο με το οργανωμένο έγκλημα, πολύ πριν καταλάβει την πόλη Μοσούλη στις 10 Ιουνίου του 2014.

Σύμφωνα με μια έκθεση του κοινοβουλίου του Ιράκ, πριν το Ισλαμικό Κράτος καταλάβει τη Μοσούλη στις 10 Ιουνίου του 2014, οι τζιχαντιστές μέλη του λειτουργούσαν ως “μαφία” κάνοντας κουμάντο στο οργανωμένο έγκλημα και ελέγχοντας όλα τα έσοδα από παράνομες δραστηριότητες στο βόρειο Ιράκ.

Η έκθεση, που θέμα της έχει τις αιτίες που η Μοσούλη έπεσε αμαχητί στο Ισλαμικό Κράτος, αναφέρει ότι οι τζιχαντιστές είχαν ένα “ιδιαίτερο σύστημα συλλογής χρημάτων” και με ιδιαίτερα επιτυχημένο τρόπο εισέπρατταν διαφορετικά ποσά ως “προστασία” από διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Αξιωματούχοι της επαρχίας της Νινευή, στο βόρειο Ιράκ, υπολογίζουν στα 5 εκ. δολάρια τα μηνιαία έσοδα της οργάνωσης από “προστασίες”, ωστόσο λίγο καιρό πριν καταλάβουν τη Μοσούλη είχαν διπλασιάσει τα έσοδά τους στα 11 εκ. δολάρια.

Η μαφία των τζιχαντιστών είχε επιβάλλει “φόρους” μέχρι και στη μεταφορά πετρελαίου από τα διυλιστήρια, εισπράττοντας μόνο από αυτόν τον “φόρο” 1 εκ. δολάρια τον μήνα.

Το Ισλαμικό Κράτος επίσης εισέπραττε ποσοστά από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, χιλιάδες γιατροί πλήρωναν κατά μέσο όρο 300 δολάρια τον μήνα έκαστος για προστασία, ενώ 1.400 ιδιοκτήτες ιδιωτικών γεννητριών πλήρωναν 200 δολάρια τον μήνα ο καθένας.

“Όλοι πλήρωναν προστασία στο Ισλαμικό Κράτος, ακόμα και οι μανάβηδες”, αναφέρεται στην έκθεση.

Το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε καταφέρει και είχε στήσει όλο αυτό το μαφιόζικο παρακράτος κάτω από τη μύτη του ιρακινού κράτους, θεωρείται και η κυρίως αιτία που η πόλη έπεσε αμαχητί στους τζιχαντιστές όταν αποφάσισαν να την καταλάβουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr