Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκοαλβανική μαφία δρα στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ για τους πρόσφυγες

Τουρκοαλβανική μαφία δρα στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Σουρεαλιστική» χαρακτηρίζει την κατάσταση με τους πρόσφυγες που αντίκρισε στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ ο Μάρτιν Νοϊμάγερ, εντεταλμένος του κρατιδίου της Βαυαρίας για θέματα ενσωμάτωσης .

Ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός βρέθηκε προ ημερών στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την κατάσταση με τους πρόσφυγες. Όπως είπε σε συνέντευξή του προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk:

«Τα όσα διαδραματίζονταν την περασμένη Παρασκευή ήταν τρόπον τινά σουρεαλιστικά. Την επομένη, οι άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα αυτά. Ένα απλό συρματόπλεγμα χωρίζει τις δυο πλευρές. Από τη μια πλευρά ελάχιστοι στρατιώτες, 10 έως 20, από την άλλη εκατοντάδες, χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι απλά περιμένουν να περάσουν τα σύνορα, να ανέβουν στο τρένο και να συνεχίσουν το ταξίδι τους».

Φώναζαν «αγαπάμε τη Γερμανία»

Ο εντεταλμένος της Βαυαρίας για θέματα ενσωμάτωσης εκτιμά ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες επιθυμούν να εγκατασταθούν στη Γερμανία:

«Νομίζω ότι πολλοί έχουν ήδη συγγενείς εδώ, άλλοι μαθαίνουν από τα μίντια ή από άλλες πηγές ότι η Γερμανία έχει καλά στάνταρ, ότι είναι μια ανοιχτή χώρα που προσφέρει πολλά. Πολλοί λοιπόν θέλουν να έρθουν στη Γερμανία, τουλάχιστον στη δυτική και κεντρική Ευρώπη, ενώ ορισμένοι και στις σκανδιναβικές χώρες. Στο μυαλό τους είναι η Γερμανία. Το έζησα.

Στην ελληνική πλευρά άκουσα να φωνάζουν ‘αγαπάμε τη Γερμανία’, στα μάτια πολλών ανθρώπων είδα την ελπίδα για μια διαφορετική ζωή. Από την άλλη ένας Σύρος μου είπε ότι το 50 % -και ρώτησα αν εννοούσε 15 ή 50%- δεν είναι Σύροι, αλλά προέρχονται από άλλα μέρη και αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί.

Αυτό που με εξέπληξε όμως ιδιαίτερα είναι οι δομές της μαφίας, της τουρκοαλβανικής μαφίας στην ελληνική πλευρά, για τις οποίες μας μίλησε ένα μέλος ΜΚΟ. (…) Μας είπε ξεκάθαρα ότι γίνονται πράγματα, σε οικονομικό επίπεδο, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της φαντασίας μας».

Περισσότεροι από 800.000 στη Γερμανία;

Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις η Γερμανία αναμένεται να υποδεχθεί φέτος περί τους 800.000 αιτούντες άσυλο. Ο βαυαρός πολιτικός εκτιμά ότι ο τελικός αριθμός θα είναι μεγαλύτερος:
«Πιστεύω ότι είναι μικρός ο αριθμός. Θα είναι περισσότεροι γιατί πολλοί είναι ήδη καθοδόν και πιθανότατα δεν τους βλέπουμε. Συνομίλησα με υπεύθυνους τόσο στην πλευρά της Ελλάδας όσο και στην ΠΓΔΜ, αλλά και με εκπροσώπους ΜΚΟ. Οι 800.000 είναι ήδη ένας τεράστιος αριθμός. Αλλά δεν πιστεύω ότι ανταποκρίνεται».

Ο ίδιος εκτιμά πάντως ότι για να σταματήσει αυτό το μαζικό κύμα προσφύγων, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το Ισλαμικό Κράτος.

«(…) Πιστεύω ότι εάν δεν καταφέρουμε να σταματήσουμε το IS, τότε η κατάσταση θα εξελιχθεί σε ένα ατελείωτο δράμα. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια και να είμαστε και ειλικρινείς μεταξύ μας. Έχουμε μιλήσει για την υπεράσπιση της ελευθερίας μας στο Αφγανιστάν. Τότε θα πρέπει να σκεφτούμε κατά πόσον μπορούμε να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας και σε αυτό το τμήμα του πλανήτη».

ΠΗΓΗ:dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr