Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίντεο με τζιχαντιστές είδε ο δράστης πριν πυροβολήσει στο γαλλικό τρένο

Βίντεο με τζιχαντιστές είδε ο δράστης πριν πυροβολήσει στο γαλλικό τρένο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον μακελάρη του TGV, ο οποίος άνοιξε πυρ αδιακρίτως στους επιβάτες του τρένου Thalys, λίγο πριν τον αφοπλίσουν τέσσερις συνεπιβάτες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου εισαγγελέα σε συνέντευξη Τύπου, ο Μαροκινός Αγιούμπ Ελ-Καζάνι είχε σχεδιάσει την επίθεση και πριν αρχίσει να πυροβολεί είχε δει βίντεο με τζιχαντιστές.

Την ίδια ώρα, ο 26χρονος φανατικός Ισλαμιστής έφερε 270 σφαίρες και ένα μπουκάλι πετρέλαιο.

Υπενθυμίζεται πως το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή όταν ο δράστης που ήταν οπλισμένος Καλάσνικοφ, με ένα μαχαίρι και ένα ακόμα όπλο άρχισε να πυροβολεί εναντίον των επιβατών του τρένου.

Λίγα λεπτά αργότερα και δίχως να διστάσουν τέσσερις άνδρες, εκ των οποίων ο 22χρονος Ελληνοαμερικανός στρατιώτης Άλεξ Σκαρλάτος αποφάσισαν να τον πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ο 22χρονος Σκαρλάτος από το Όρεγκον υπηρετεί στην Αμερικανική Εθνοφρουρά και όπως δήλωσε, μαζί με τον φίλο του Σπένσερ, κατέβαλαν κάθε προσπάθεια προκειμένου να αφοπλίσουν τον βαριά οπλισμένο άνδρα.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς και ακούσαμε το τζάμι να σπάει πίσω μας και είδαμε έναν υπάλληλο του τρένου να τρέχει δίπλα μας, στον διάδρομο» είπε ο Σάντλερ, περιγράφοντας τις σκηνές πανικού. «Στη συνέχεια, είδαμε έναν ένοπλο να μπαίνει στο βαγόνι κρατώντας ένα αυτόματο όπλο», αφηγείται ο Σάντλερ.

«Την ώρα που το όπλιζε για να πυροβολήσει, ο Άλεξ φώναξε: “Σπένσερ, πήγαινε!” και ο Σπένσερ έτρεξε στον διάδρομο» είπε ο Σάντλερ. «Ο Σπένσερ έκανε την πρώτη επαφή, έριξε κάτω τον τύπο, ο Αλεξ του πήρε το όπλο από τα χέρια. Ο ένοπλος έβγαλε έναν χαρτοκόπτη και μαχαίρωσε τον Σπένσερ μερικές φορές. Οι τρεις μας τον δείραμε μέχρι που έπεσε αναίσθητος», λέει ο Αμερικανός, ενώ ένας ακόμα επιβάτης τους βοήθησε για να δέσουν τον δράστη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr