Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φρίκη – Τι απέγινε η σορός του αποκεφαλισμένου αρχαιολόγου στην Παλμύρα!

Φρίκη – Τι απέγινε η σορός του αποκεφαλισμένου αρχαιολόγου στην Παλμύρα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος διαμέλισαν το νεκρό σώμα του Σύρου αρχαιολόγου και διευθυντή του Μουσείου της Παλμύρας, Χάλεντ Άσαντ, μετά τον αποκεφαλισμό του που σόκαρε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Ο Χάλεντ Άσαντ, διευθυντής του Μουσείου της Παλμύρας επί 50 έτη, αποκεφαλίστηκε την Τρίτη 18 Αυγούστου από τζιχαντιστές και ενώ τον είχαν φυλακισμένο επί ένα μήνα.

Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, ο Χάλεντ Άσαντ βασανιζόταν για να αποκαλύψει στους παρανοϊκούς που έκρυψε η κυβέρνηση της Συρίας τα αρχαία αγάλματα και άλλα εκθέματα του μουσείου πριν η Παλμύρα πέσει στο Ισλαμικό Κράτος.

“Κάτοικοι της Παλμύρας μου είπαν ότι το Ισλαμικό Κράτος τεμάχισε τη σορό του πατέρα μου σε κομμάτια”, δήλωσε ο Μοχάμεντ Άσαντ, ένας από τους γιους του εκτελεσθέντα αρχαιολόγου, σε αγρυπνία που τελέστηκε την Κυριακή στη μνήμη του νεκρού στο Εθνικό Μουσείο της Δαμασκού.

“Ο πατέρας μου συνήθιζε να λέει, θα πεθάνω όρθιος, όπως οι φοίνικες της Παλμύρας”, είπε ο Μοχάμεντ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι παρά τις απειλές που δεχόταν από τους τζιχαντιστές όλο το προηγούμενο διάστημα, ο πατέρας του αρνήθηκε να εγκαταλείψει την Παλμύρα.

Ο επικεφαλής της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της Συρίας, Μααμούν Αμπντουλκαρίμ, δήλωσε και εκείνος με τη σειρά του:

“Τα ξαδέλφια του Χάλεντ, που επίσης εργάζονται ως αρχαιολόγοι, μου είπαν ότι το Ισλαμικό Κράτος κατέβασε τη σορό του από το φανάρι που την είχε κρεμάσει και την τεμάχισε”.

Ο Ομάρ Άσαντ, άλλος γιος του Χάλεντ, είπε ότι ο πατέρας του προσπάθησε να κρυφτεί από το Ισλαμικό Κράτος όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την πόλη στις 21 Μαΐου.

Δεν πρόλαβε όμως και το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε το Χάλεντ και τον τρίτο γιο του, τον Ουαλίντ, ο οποίος διαδέχτηκε τον πατέρα του ως επικεφαλής αρχαιολόγος στην Παλμύρα. Το Ισλαμικό Κράτος τους ανέκρινε για να αποκαλύψουν που ήταν κρυμμένα χρυσά αντικείμενα και αρχαιότητες.

Πατέρας και γιος αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από μια εβδομάδα, αλλά οι τζιχαντιστές συνέλαβαν ξανά τον 82χρονο αρχαιολόγο.

Όλη η Παλμύρα σοκαρίστηκε όταν είδαν να τον σέρνουν σε κεντρική πλατεία της πόλης για να του πάρουν το κεφάλι.

Μετά τον αποκεφαλισμό του Χάλεντ, η οικογένειά του εγκατέλειψε την Παλμύρα και κατέφυγαν στην πόλη Χομς, που ελέγχεται από την κυβέρνηση, και στη συνέχεια έφτασαν στην πρωτεύουσα Δαμασκό.

Η κυβέρνηση της Συρίας φρόντισε πριν η πόλη πέσει στο Ισλαμικό Κράτος να κρύψει, σε μυστικές τοποθεσίες, όλα τα εκθέματα του Μουσείου για να μην πέσουν στα χέρια των τζιχαντιστών.

Αυτό προκάλεσε την οργή των βαρβάρων που ήθελαν άλλα να τα καταστρέψουν, ως ειδωλολατρικά, αλλά τα περισσότερα να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά.

Στον απόηχο του αποκεφαλισμού του Χάλεντ Άσαντ, το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε τον ναό του Βαάλ – Δία στην Παλμύρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr