Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε τις Χριστιανές Σύρες πολεμίστριες που πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Δείτε τις Χριστιανές Σύρες πολεμίστριες που πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι χριστιανοί της Συρίας (ΑραμαίοιΑσσύριοι), που είναι και οι γνήσιοι Σύροι απόγονοι των αρχαίων Σύρων, πολεμάνε στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας του YPG/YPJ εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε χριστιανές Σύρες να μπαίνουν στη μάχη ως μονάδα του YPG/YPJ.

christianes_syria

Οι Σύροι Αραμαίοι και Ασσύριοι είναι μονοφυσίτες χριστιανοί και υπάγονται στη Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία που αποσχίστηκε από την Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως (Ανατολική Ρωμαϊκή Ορθόδοξη Εκκλησία) το 451 μ.Χ. μετά την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο της Χαλκηδόνας.

Οι μονοφυσίτες Ορθόδοξοι ανήκουν στις λεγόμενες προχαλκηδόνιες εκκλησίες, οι οποίες είναι: Η Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία (της Αιγύπτου), η Αρμενική Αποστολική Εκκλησία, η Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαλαμπάρ των Ινδιών, η Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία και η Ορθόδοξη Εκκλησία Tewahedo της Ερυθραίας.

christianes_syria2

Η Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μια αυτοκέφαλη Ανατολική Ορθόδοξη εκκλησία που βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο, με τα μέλη της διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο.

Χρησιμοποιεί την παλαιότερη σωζόμενη Θεία Λειτουργία στον Χριστιανισμό, τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου Αποστόλου, και χρησιμοποιεί την αρχαία συριακή (αραμαϊκά) ως επίσημη και λειτουργική της γλώσσα. Η εκκλησία καθοδηγείται από τον Σύριο Πατριάρχη Αντιοχείας. Η Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία έχει της ρίζες της ιστορίας της σε μία από τις πρώτες χριστιανικές κοινότητες στην Αντιόχεια, που περιγράφεται στις Πράξεις των Αποστόλων (Καινή Διαθήκη, Πράξεις 11:26) και ιδρύθηκε από τον Απόστολο Πέτρο το 37 μ.Χ..

Στη Συρία -εκτός από τους μονοφυσίτες- υπάρχουν και πολλοί Ελληνορθόδοξοι, που αποκαλούνται Ρουμ, δηλαδή Ρωμηοί – Ρωμαίοι, επειδή έμειναν πιστοί στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως που τότε ήταν η Εκκλησία της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Με άλλα λόγια, όσοι παρέμεναν πιστοί στο πατριαρχείο ήταν οι Ρωμαίοι (πιστοί όχι μόνο στη Μεγάλη Εκκλησία αλλά και στο Ρωμαϊκό Κράτος – Βυζάντιο), όσοι αποσχίστηκαν ήταν οι “εθνικιστές” της εποχής, που ήθελαν δική τους ανεξάρτητη Εκκλησία, απαλλαγμένη από τον έλεγχο της αυτοκρατορίας, δηλαδή της Νέας Ρώμης – Κωνσταντινούπολης.

Οι αρχαίοι Αραμαίοι, δηλαδή οι γνήσιοι Σύροι πριν την αραβική εισβολή, ήταν αρχαίος νομαδικός Βιβλικός λαός με σημιτική γλώσσα και πολύ συγγενικός με τους Εβραίους, τους αρχαίους Ισραηλίτες, που απλώνονταν μέσα σε ολόκληρη τη Μεσοποταμία και τη βόρεια Συρία γύρω από την Χαράν κατά το τελευταίο μέρος της 2ης χιλιετίας π.Χ..

Έτσι στην αρχή της 1ης χιλιετηρίδας οι Αραμαίοι βρέθηκαν να κατέχουν πολλές συριακές περιοχές και πόλεις όπως η Δαμασκός και η Αιμάθ. Πρόκειται γα τους “Αριμού” των σφηνοειδών επιγραφών και τους “Αρλαμί” των πινακίδων της Αμάρνας.

Γενάρχης του λαού αυτού φέρεται ο “περιπτότοκος” γιος του Σημ, ο Αράμ. Οι Αραμαίοι έχουν πολλά κοινά με τους Ασσύριους.

Ακολουθούν και μερικές φωτογραφίες από την ορκωμοσία των πολεμιστριών:

christianes_syria3

christianes_syria4

christianes_syria5

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Ο φιλορώσος Σύρος διοικητής Σουχαΐλ αλ Χασάν ανέλαβε να διώξει Τούρκους και τζιχαντιστές από την κατεχόμενη Ιντλίμπ

Κύπρος: Ο Ταμασού Ησαΐας ασυνθηκολόγητος απέναντι στη δεισιδαιμονία – Καλεί τα θύματα της αγυρτείας να την καταγγείλουν

Τρίχρονη βασανίστηκε μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια εξορκισμού

Ισραήλ: «Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από το Ιράν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr