Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εικόνες θρήνου και οργής στην κηδεία των προσφυγόπουλων (φωτογραφίες)

Εικόνες θρήνου και οργής στην κηδεία των προσφυγόπουλων (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κάτοικοι της ρημαγμένης από τον πόλεμο Συριακής πόλης Κομπάνι είπαν την Παρασκευή το “τελευταίο αντίο” στον μικρό Αϊλάν, τον αδελφό του, Γκαλίπ και την μητέρα τους, Ριχάνα, που κηδεύτηκαν, μετά τον τραγικό θάνατό τους στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ελλάδα.

Η φωτογραφία…του άψυχου σώματος του τρίχρονου Αϊλάν Κούρντι, το οποίο εκβράστηκε σε Τουρκική παραλία, έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και των εφημερίδων αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας θλίψη αλλά και οργή για την αδράνεια των ανεπτυγμένων χωρών να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.

Ο Αμπντουλάχ Κούρντι, ο τραγικός σύζυγος και πατέρας δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα κατά τη διάρκεια της «Τελετής των Μαρτύρων», καθώς έβλεπε τις σορούς να ενταφιάζονται η μία δίπλα στην άλλη, στην Κουρδική πόλη Κομπάνι ή Άιν Αλ Άραμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο κ. Κούρντι εξέφρασε την ελπίδα ο θάνατος της οικογένειάς του να κάνει τα αραβικά κράτη να βοηθήσουν τους Σύρους πρόσφυγες.

«Ζητώ από τις αραβικές κυβερνήσεις – όχι από τις ευρωπαϊκές χώρες – να δουν τι συνέβη στα παιδιά μου και με αφορμή αυτό να βοηθήσουν τον κόσμο», είπε, σύμφωνα με τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό που ανάρτησε στο Διαδίκτυο τις δηλώσεις του.

khdeia 1

khdeia 7

khdeia 6

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr