Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμείωτος μαίνεται το ανταρτοπόλεμος του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία

Αμείωτος μαίνεται το ανταρτοπόλεμος του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία (τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν), ύστερα από επίθεση με ρουκέτα που εξαπέλυσαν αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Σύμφωνα με αξιωματικούς ασφαλείας της Τουρκίας, η επίθεση έγινε στην περιοχή της Σουρ, στη νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, την Κυριακή.

Στην ίδια επίθεση τραυματίστηκαν και 3 Τούρκοι στρατιώτες. Οι Κούρδοι αντάρτες χτύπησαν με τη ρουκέτα τεθωρακισμένο όχημα της τουρκικής Αστυνομίας.

Μετά την επίθεση διατάχθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρη την περιοχή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησαν και συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων πατριωτών και τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα πάντα με τουρκικές πηγές, σε συγκρούσεις το Σάββατο μεταξύ Τούρκων και ανταρτών του PKK, στην περιοχή του Σεμντινλί, στη νοτιοανατολική επαρχία Χακάρι κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ και το Ιράν, σκοτώθηκε ένας άμαχος και τραυματίστηκε ένας περιφερειακός αξιωματούχος που ανήκει στο ισλαμιστικό κόμμα του Ερντογάν (AKP).

Στην πόλη Τσίζρε, στη νοτιοανατολική επαρχία του Σιρνάκ, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών του PKK και τουρκικών δυνάμεων. Πολλοί είναι και οι τραυματίες, δίχως να έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο επίσημος αριθμός τους.

Από τις 24 Ιουλίου η Τουρκία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τους Κούρδους πατριώτες, τους οποίους κατηγορεί ως τρομοκράτες. Η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει συνεχώς στρατόπεδα και βάσεις των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, ενώ στο εσωτερικό της Τουρκίας μαίνεται εκτεταμένος ανταρτοπόλεμος, με τους Κούρδους να έχουν ανακηρύξει “αυτοκυβέρνηση” σε πολλές κουρδικές περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Τούρκος δημοσιογράφος έχασε το πόδι του από ισραηλινή βόμβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr