Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανοί διαδηλωτές κατέλαβαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Κίεβο

Ουκρανοί διαδηλωτές κατέλαβαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Κίεβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ουκρανία,

Δίχως να συναντήσουν καμία απολύτως αντίσταση, δεκάδες διαδηλωτές εισέβαλαν τη νύκτα και κατέλαβαν το υπουργείο Δικαιοσύνης στο Κίεβο.

Η υπουργός δικαιοσύνης Ολένα Λούκατς απείλησε τη Δευτέρα το πρωί ότι θα ζητήσει από το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιοανουκόβιτς να διακόψει τις διαπραγματεύσεις, εάν οι διαδηλωτές δεν αποχωρήσουν από το κτίριο.

Οι διαδηλωτές έχουν υψώσει οδόφραγμα από σάκους με χιόνι και απορρίμματα γύρω από το κτίριο και έχουν σπάσει τα τζάμια.

Η υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι οι καταληψίες έριξαν νερό στο εσωτερικό του κτιρίου το οποίο πάγωσε εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών μετατρέποντάς το σε παγοδρόμιο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Ukraine, ο πρώην πυγμάχος και εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, πήγε τη νύκτα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και κάλεσε τους καταληψίες να αποχωρήσουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Η ουκρανική αντιπολίτευση πραγματοποιεί από το τέλος του Νοεμβρίου μαζικές διαδηλώσεις στο κέντρο του Κιέβου μετά την άρνηση του προέδρου Γιανουκόβιτς να υπογράψει συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, επιλέγοντας να διατηρήσει την Ουκρανία στη ρωσική ζώνη επιρροής.

Την περασμένη εβδομάδα το κίνημα διαμαρτυρίας ριζοσπαστικοποιήθηκε, δίνοντας χώρο για σκηνές αντάρτικου πόλης στο κέντρο της πρωτεύουσας. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στο Κίεβο.

Ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς πρότεινε σειρά υποχωρήσεων στην αντιπολίτευση, μεταξύ των οποίων και μία αναθεώρηση του Συντάγματος και τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, όμως οι ηγέτες της αντιπολίτευσης αντέδρασαν με καχυποψία και διατύπωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να εξασφαλίσουν την κήρυξη πρόωρων προεδρικών εκλογών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία έχει ανάγκη βοήθειας από τους συμμάχους της ακριβώς όπως το Ισραήλ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr