ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γαλλία δεν δέχεται κανέναν “συμβιβασμό” με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ

Η Γαλλία δεν δέχεται κανέναν “συμβιβασμό” με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε την Τρίτη πως οποιοσδήποτε συμβιβασμός ή συμφωνία με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης είναι αδύνατη από την μεριά της χώρας του.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτε για να ισχυροποιήσουμε το καθεστώς», τόνισε ο Βαλς σε ομιλία του ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης για να εξηγήσει την απόφαση της Γαλλίας να διεξάγει αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από την Συρία.

«Η επείγουσα ανάγκη, αντιθέτως, είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας που θα γυρίσει οριστικά τη σελίδα των εγκλημάτων του Άσαντ… Με έναν άνδρα υπεύθυνο για τόσους πολλούς νεκρούς και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κανένας συμβιβασμός ή συμφωνία δεν είναι εφικτή», τόνισε.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός απέκλεισε για ακόμη μια φορά την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων από μέρους της Γαλλίας ή της Δύσης στη Συρία –επαναλαμβάνοντας τα επιχειρήματα που ήδη έχει αναπτύξει επανειλημμένα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ– πάντως ανέφερε πως αν δημιουργείτο μια συμμαχία περιφερειακών δυνάμεων για να επέμβει ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, το Παρίσι «θα την υποστήριζε».

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος Ολάντ είχε δηλώσει πως οι αεροπορικές επιδρομές της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία είναι «αναγκαίες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς σχεδιάζει επανάληψη της 7ης Οκτωβρίου στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια

Νετανιάχου: Οι IDF ελέγχουν το 60% της Γάζας

Οι Ισραηλινοί καταλαμβάνουν τον τουρκικό τζιχαντιστικό στολίσκο που έπλεε προς τη Γάζα

Αυτοκινητοπομπή αναχώρησε από τη Δυτ. Λιβύη για τη Γάζα – Τουρκικός στολίσκος με «ακτιβιστές» πλέει προς τη Γάζα

Νεκρός ο αρχηγός της Χαμάς στη Γάζα Ιζ αλ-Ντιν αλ-Χαντάντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr