Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου για την προσφυγική κρίση

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου για την προσφυγική κρίση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αναποτελεσματική απάντηση στον πόλεμο στη Συρία είναι η αιτία της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Ταμάμ Σαλάμ.

“Η προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα της αναποτελεσματικής απάντησης (στον συριακό πόλεμο)”, δήλωσε ο Σαλάμ με μια ανακοίνωση του στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για την βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός πρόσθεσε πως η χώρα του έχει δαπανήσει σχεδόν το ένα τρίτο του ΑΕΠ της για τους πρόσφυγες, γεγονός που έχει “ένα καταστρεπτικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη” της χώρας.

Σύμφωνα με τον Σαλάμ, ο Λίβανος, η μικρότερη χώρα στην περιοχή έχει δεχτεί περισσότερο από 1,2 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες έως σήμερα.

Ο Λίβανος έχει δαπανήσει πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη των προσφύγων τα τελευταία 4 χρόνια, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, ενώ το εξωτερικό χρέος της χώρας υπολογίζεται στα 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν απειλεί με πλήγματα σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας μετά το τελεσίγραφο Τραμπ

Το Ισραήλ διευρύνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ, δηλώνει ο αρχηγός του στρατού

Ισραήλ: «Μόλις ξεκίνησε» η εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ

Ισραήλ: Νεκρός χρηματοδότης της Χαμάς σε πλήγμα στον Λίβανο

Το Ιράν δηλώνει έτοιμο για συνεργασία με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τη ναυτιλιακή ασφάλεια στον Κόλπο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr