Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομπάμα: Μόνο αν φύγει ο Άσαντ θα ηττηθούν οι τζιχαντιστές στη Συρία

Ομπάμα: Μόνο αν φύγει ο Άσαντ θα ηττηθούν οι τζιχαντιστές στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην αλλαγή του ηγέτη της Συρίας βλέπει τη λύση για την τρομοκρατία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Στην ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής του διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας στο περιθώριο των εργασιών της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως η ήττα των τζιχαντιστών στη Συρία μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο αν ο Μπασάρ αλ Άσαντ αποχωρήσει από την εξουσία.

«Στη Συρία, για να ηττηθεί το ΙΚ, είναι απαραίτητος ένας νέος ηγέτης», δήλωσε ο κ. Ομπάμα ενώπιον 100 διεθνών ηγετών.

«Όπως οι τρομοκράτες και οι τύραννοι στην Ιστορία, το Ισλαμικό Κράτος θα χάσει γιατί δεν έχει τίποτα να προσφέρει παρά μόνο πόνο και θάνατο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ο συνασπισμός μας μεγάλωσε και συμπεριλαμβάνει 60 χώρες, εκ των οποίων και οι Άραβες εταίροι μας. Αυτό που έχουμε σήμερα είναι η ανάδειξη ενός παγκόσμιου ενωμένου κινήματος που έχει την αποστολή να υποβαθμίσει και στο τέλος να καταστρέψει το Ισλαμικό Κράτος», πρόσθεσε ο κ. Ομπάμα.

Την ίδια ώρα, επισήμανε πως το κίνημα αυτό πρέπει να επιβιώσει ώστε να προχωρήσει η μάχη κατά της τρομοκρατίας, ενώ την ίδια ώρα κάλεσε όλες τις χώρες να χτίσουν γέφυρες με τις μουσουλμανικές κοινότητες που να βασίζονται στην εμπιστοσύνη και τη συνεργασία.

«Ο βίαιος εξτρεμισμός δεν είναι μοναδικός σε μία θρησκεία και κανείς δεν πρέπει να μπαίνει στο στόχαστρο εξαιτίας της πίστης του», συμπλήρωσε.

«Το πραγματικό μονοπάτι για την πρόοδο δεν είναι λιγότερη δημοκρατία, αλλά περισσότερη δημοκρατία, ελευθερία του λόγου, ανεξιθρησκία και δικαιοσύνη. Όταν το ανθρώπινο ον στερείτε τα δικαιώματά του και οι πολίτες δεν έχουν την ευκαιρία να δικαιωθούν τότε αυτό τρέφει την προπαγάνδα της τρομοκρατίας. Όταν ο κόσμος εξαθλιώνεται, απελπίζεται και εξευτελίζεται από την αδικία και τη διαφθορά, αυτό μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα που οι τρομοκράτες μπορούν να εκμεταλλευτούν», είπε ο κ. Ομπάμα.

Παράλληλα, δήλωσε πως οι ιδεολογίες δεν καταπολεμούνται με τα όπλα, αλλά με καλύτερες ιδέες και προοπτική, ενώ τόνισε πως είναι απαραίτητο να αποτραπεί η στρατολόγηση άλλων τρομοκρατών από την οργάνωση.

Στο μεταξύ, επισήμανε πως οι ΗΠΑ και οι εταίροι λαμβάνουν μέτρα ώστε να καταρρεύσει το σύστημα παράνομης χρηματοδότησης στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr