Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς η παλαιστινιακή Χαμάς εκπαίδευε τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στη Συρία

Πώς η παλαιστινιακή Χαμάς εκπαίδευε τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας Παλαιστίνιος τρομοκράτης από την Ιορδανία, που σχετίζεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα (Αδελφοί Μουσουλμάνοι) ομολόγησε την εμπλοκή του σε τρομοκρατικές ενέργειες και στην εκπαίδευση τρομοκρατών στους παλαιστινιακούς προσφυγικούς καταυλισμούς στη Συρία.

Ο Μπισρ Γιούσεφ Αλί Αλ Τζανούντι (Bishr Yousef Ali al Janoudi) τόνισε ότι η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς (η οποία είναι παρακλάδι των Αδελφών Μουσουλμάνων) εμπλέκεται σε τρομοκρατικές ενέργειες μέσα στη Συρία. Η ομολογία του μεταδόθηκε ζωντανά από τη συριακή κρατική τηλεόραση το βράδυ της Πέμπτης, όπως μεταδίδει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η Χαμάς, όπως είπε, σχεδίαζε να φτιάξει μια βάση της αδελφότητας στη Συρία.

Ο Αλ Τζανούντι, γεννημένος στο Κουβέιτ το 1970, κατέχει διαβατήριο Ιορδανίας και ορκίστηκε πίστη στη Μουσουλμανική Αδελφότητα το 1989.

Στη συνέχεια πήγε για σπουδές στο Πακιστάν, όπου φοίτησε στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο μέχρι το 1996. Μετά επέστρεψε στην Ιορδανία και εργάστηκε για τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στο Αμάν.

Αργότερα εντάχθηκε στο παράρτημα τη Χαμάς στην Ιορδανία, όπου τέθηκε υπό τις απευθείας εντολές του ηγέτη της Χαλίντ Μεσάαλ μέχρι που η Ιορδανία έκλεισε τα γραφεία της Χαμάς στο έδαφός της και η ηγεσία της οργάνωσης μετέβη στο Κατάρ.

Ο τρομοκράτης είπε ότι πέρασε στη Συρία το 2001 με τη βοήθεια ενός αξιωματούχου, του Αμπού Μπιλάλ Μεσάαντ (Abu Bilal Mesaad), ο οποίος ήταν στην προσωπική ομάδα προστασίας του Χαλίντ Μεσάαλ.

Ο ίδιος αποκάλυψε πολλά ενδιαφέροντα παρασκήνια σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία.

Τον Ιούλιο του 2011 έγινε μυστική συνάντηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε μια φάρμα στη Σαχνάγια (Sahnaya), παρουσία και του ηγέτη της Χαμάς, όπου εκεί οι επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αποφάσισαν να υποστηρίξουν την “επανάσταση” στη Συρία.

Επίσης, οι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αποφάσισαν τότε τη δημιουργία ενός δικτύου με σεΐχηδες και ιμάμηδες φανατικούς ισλαμιστές.

Ο ίδιος ο Τζανούντι διατάχθηκε να εκπαιδεύσει Παλαιστίνιους πρόσφυγες στη Συρία. Οι πρώτοι που εκπαίδευσε ήταν μια ομάδα 7 ανταρτών από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Ο Τζανούντι εμπλέχθηκε και στην εκπαίδευση ανδρών τζιχαντιστικών οργανώσεων, όπως του “κλώνου” της Αλ Κάιντα, της οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαμ, στην ύπαιθρο της Ιντλίμπ το 2012.

Αντιλαμβάνεστε ότι από αυτές τις ομολογίες προκύπτει διασύνδεση της Χαμάς και με την Αλ Κάιντα, όπως και διασύνδεση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με την Αλ Κάιντα.

Επίσης συμμετείχε στην εκπαίδευση της οργάνωσης Σαμπάμπ Αλ Χούντα, στην ύπαιθρο της Δαμασκού, όπου αργότερα δημιουργήθηκε μια “ακαδημία” στρατιωτικής εκπαίδευσης, η Ακνάφ Μπαΐτ Αλ Μπακντές.

Εκπαίδευσε ακόμα άνδρες από τις οργανώσεις Μασρού Ουμάχ, Ιμπν Ταγμιγιέχ και Αλ Ατζνάντ.

Επίσης συμμετείχε στην κατασκευή οχυρωμάτων και υπόγειων τούνελ στην παλαιστινιακή συνοικία Γιάρμουκ της Δαμασκού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr