Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι μυστικές υπηρεσίες μας παρακολουθούν μέσω των… Angry Birds

Οι μυστικές υπηρεσίες μας παρακολουθούν μέσω των… Angry Birds
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από τα αρχαία χρόνια οι πράκτορες και οι μυστικές υπηρεσίες ήθελαν να παρακολουθούν και να ξέρουν τα πάντα για τον εχθρό. Στην ιντερνετική περίοδο των smartphones, των tablets και των apps, η NSA και η αντίστοιχη βρετανική υπηρεσία, σκέφτηκαν ότι μπορούν να τους βρουν μέσω των… Angry Birds, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν στο πλαίσιο της υπόθεσης Σνόουντεν..

Όπως αναφέρουν οι New York Times, ο Guardian και το ProPublica, οι δύο υπηρεσίες συνεργάζονται από το 2007 για την ανάπτυξη μεθόδων που επιτρέπουν τη συλλογή πληροφοριών από εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και tablets. Μεταξύ των δεδομένων αυτών περιλαμβάνονται στοιχεία για την τοποθεσία του χρήστη, τις ιστοσελίδες που έχει επισκεφθεί και τις επαφές του.

Αν και η έκταση της συλλογής πληροφοριών δεν είναι ξεκάθαρη, φαίνεται ότι τα δεδομένα συγκεντρώνονται από μία ποικιλία εφαρμογών χαρτών, παιχνιδιών και κοινωνικής δικτύωσης, μέσω τεχνικών αντίστοιχων αυτών που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση του Internet traffic.

Ειδικότερα, όπως φέρεται να αναφέρεται σε έγγραφο του 2008, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρακολούθησης «πρακτικά σημαίνει ότι οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί το Google Maps σε smartphone υποστηρίζει ένα πρόγραμμα της GCHQ». Παράλληλα, σε μία άλλη αναφορά, του 2012, παρουσιάζονται μέθοδοι συλλογής πληροφοριών για παίκτες του Angry Birds ως παράδειγμα (στη συγκεκριμένη περίπτωση την ηλικία, το φύλο και άλλα στοιχεία για τον χρήστη, όπως προκύπτουν από το προφίλ που δημιουργείται όταν κάποιος παίζει το παιχνίδι). Σημειώνεται ότι το παιχνίδι το έχουν “κατεβάσει” 1,7 δισ. φορές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Γάζα: Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA για τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Ουκρανία: «Σταδιακή προέλαση» των Ρώσων προς δυσμάς-Εκτιμήσεις των Βρετανών

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr