Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Δεν θα ανασυστήσω την αυτοκρατορία της Σοβιετικής Ένωσης

Πούτιν: Δεν θα ανασυστήσω την αυτοκρατορία της Σοβιετικής Ένωσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να ανασυστήσει την αυτοκρατορία της Σοβιετικής Ένωσης και μοναδικός σκοπός της είναι να προστατεύσει την ανεξαρτησία και την εθνική της κυριαρχία, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν,σε συνέντευξη του με κύριο θέμα την δράση της Ρωσίας στην Συρία.

“Δεν έχουμε απολύτως καμία επιθυμία να αναδημιουργήσουμε την αυτοκρατορία, να αναβιώσουμε τη Σοβιετική Ένωση αλλά πρέπει να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία μας”, δήλωσε ο Πούτιν, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία.

“Αυτό δεν το συζητάμε. Ό,τι κι αν συμβεί δεν πρόκειται να το κάνουμε και οι Σύροι φίλοι μας το γνωρίζουν”, είπε ερωτηθείς σχετικά στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1.

Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης ότι η Μόσχα είχε ενημερώσει για τα σχέδιά της τους δυτικούς εταίρους της, τις ΗΠΑ και πολλούς άλλους, καθώς και χώρες της Μέσης Ανατολής.

“Κάποιοι λένε ότι το κάναμε πολύ αργά όμως θέλω να σας επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι κανείς ποτέ δεν προειδοποιεί εμάς ότι σχεδιάζει επιχειρήσεις τέτοιου είδους”, επισήμανε και πρόσθεσε ότι η Ρωσία ενημέρωσε τους εταίρους της γιατί ήθελε να δείξει ότι είναι ανοιχτή σε συνεργασίες.

Εξήγησε ακόμη ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στη Συρία είχε προσχεδιαστεί και είχαν γίνει αναγνωριστικές πτήσεις πριν ξεκινήσουν τα πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

“Οι ειδικοί του γενικού επιτελείου, σε συντονισμό με τους Σύρους εταίρους και με άλλες χώρες της περιοχής, δημιούργησαν, όπως ξέρετε, ένα κέντρο πληροφοριών στη Βαγδάτη και ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής πληροφοριών, συνέλεξαν επιπρόσθετα δεδομένα. Έτσι, ό,τι συμβαίνει στον αέρα και την ξηρά δεν είναι μια αυθόρμητη ενέργεια αλλά εκτέλεση των προκαθορισμένων σχεδίων”, τόνισε και συμπλήρωσε:

“Συνεχώς πραγματοποιούσαμε αεροπορικές και διαστημικές αναγνωρίσεις, συγκρίναμε τα δεδομένα που λαμβάναμε από διάφορες πηγές και τους ειδικούς του γενικού επιτελείου”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr