Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα τσιράκια των Τούρκων (Τζαΐς Αλ Φάτεχ) διέταξαν αντεπίθεση σε Ρώσους και Σύρους

Τα τσιράκια των Τούρκων (Τζαΐς Αλ Φάτεχ) διέταξαν αντεπίθεση σε Ρώσους και Σύρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χοντραίνει το παιχνίδι στη Συρία με την Τουρκία να παίζει αγωνιωδώς τα ρέστα της.

Λίγο μετά τις απειλές υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματούχων προς Ρωσία και ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν τους Κούρδους της Συρίας (διαβάστε εδώ), τα τσιράκια των Τούρκων στη Συρία, η τζιχαντιστική συμμαχία που ονομάζεται Στρατός της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), ανακοίνωσε μέσω διαδικτύου αντεπίθεση στην επαρχία Χάμα για να “συντρίψει” τους Ρώσους και τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας.

Η Τζαΐς Αλ Φάτεχ, που στα ελληνικά σημαίνει Στρατός της Κατάκτησης, είναι μια συμμαχία στην οποία έχουν κεντρικό ρόλο το Μέτωπο Αλ Νούσρα (το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) και ο υποτιθέμενος “μετριοπαθής” Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA). Στην ίδια συμμαχία μετέχουν και μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις προσκείμενες στην Αλ Κάιντα.

Ο Στρατός της Κατάκτησης υποστηρίχθηκε και εξοπλίστηκε από την Τουρκία για να καταλάβει τη βορειοδυτική Συρία και να τη μετατρέψει σε τουρκικό προτεκτοράτο, σε ένα “ψευδοκράτος” αντίστοιχο του μορφώματος στη βόρεια Κύπρο.

Παρά το γεγονός ότι ο Στρατός της Κατάκτησης έχει ως κορμό του την Αλ Κάιντα, έγινε μεγάλη προσπάθεια από την τουρκική προπαγάνδα (σε κοινή γραμμή με βρετανικά και γαλλικά δημοσιεύματα, τα οποία δυστυχώς άκριτα μεταφράζονται και διαδίδονται και στον ελληνικό Τύπο από “μεταφραστές” που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα), έγινε λοιπόν μεγάλη προσπάθεια να παρουσιαστεί ως η δύναμη των “μετριοπαθών ανταρτών” στη Συρία.

Μόνο το TRIBUNE είχε την παρρησία να διακηρύξει εξαρχής ότι δεν υπάρχει καμία “μετριοπαθής αντίσταση” στην εν λόγω συμμορία, ότι είναι η Αλ Κάιντα μασκαρεμένη και στρατευμένη στις εντολές Ερντογάν.

Οι Αμερικανοί, από τη Δευτέρα, στηρίζουν στη Συρία τη συμμαχία των σοσιαλιστών Κούρδων, των Ασσύριων χριστιανών και των Αράβων δημοκρατικών που ονομάστηκε Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Μάλιστα τους έριξαν και 50 τόνους οπλισμού με αλεξίπτωτα. Αυτή η δύναμη 30.000 ανδρών και γυναικών αναλαμβάνει τον ιστορικό ρόλο της δημοκρατικής μετάβασης στη Συρία και της συντριβής των τζιχαντιστών.

Οι Τούρκοι, τρομοκρατημένοι, που η τζιχαντιστική τους πολιτική δεν έχει πλέον την ανοχή των ΗΠΑ και φοβούμενοι διχοτόμηση της Τουρκίας, διέταξαν την Τρίτη την Αλ Κάιντα -ως Τζαΐς Αλ Φάτεχ- να αντεπιτεθεί στα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας και τους Ρώσους.

Να σημειώσουμε ότι ακόμα στις πολεμικές επιχειρήσεις δεν έχει εμπλακεί η Κίνα, η οποία έχει στείλει αεροπλανοφόρο στις ακτές της Συρίας. Η Κίνα θέλει να συντρίψει τους 3.500 Ουιγούρους Τούρκους της Κίνας, που βρίσκονται στη Συρία και πολεμούν με την Αλ Κάιντα (στην επαρχία Χάμα). Η Κίνα κατηγορεί τον Ερντογάν ότι υποστηρίζει τους Ουιγούρους και μέσα στην Κίνα, ώστε να αποσχιστούν από το κινεζικό κράτος.

Ο Ερντογάν έχει καταφέρει να στρέψει ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα εναντίον του. Από την άλλη φαίνεται να τον στηρίζει η Μέρκελ. Αλλά και η Μέρκελ βρίσκεται στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον διότι “σήκωσε κεφάλι”. Κρυφτούλι παίζουν Βρετανία και Γαλλία, που ενώ αρχικά στήριζαν τις θέσεις της Τουρκίας, τις τελευταίες ώρες που βλέπουν την πολιτική των ΗΠΑ να “αδειάζει” τον Ερντογάν έχουν κάτσει στη γωνία και περιμένουν να δουν τι γίνεται…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr