Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο γιος του πιλότου ξεσπά: “Ο πατέρας μου δεν θα έριχνε ποτέ το αεροπλάνο”

Ο γιος του πιλότου ξεσπά: “Ο πατέρας μου δεν θα έριχνε ποτέ το αεροπλάνο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ξέσπασμα του γιου του πιλότου του μοιραίου Boeing 777 της Malaysia Airlines προκάλεσε η τελευταία διαρροή από αξιωματούχο που εμπλέκεται στις έρευνες εντοπισμού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο πιλότος Ζάκαρι Αχμάντ Σαχ ευθύνεται για την αλλαγή πορείας και την συντριβή του αεροσκάφους.

«Ξέρω τον πατέρα μου. Δεν θα έριχνε ποτέ το αεροπλάνο», είπε ο Αχμάντ Σεθ, το νεότερο από τα τρία παιδιά του του κυβερνήτη του Boeing, στην αγγλόφωνη εφημερίδα της Μαλαισίας New Straits Times.

Ο Αχμάντ διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε πιθανότητα να ήταν ο πατέρας του ο υπαίτιος της πτώσης του αεροσκάφους παίρνοντας μέρος είτε σε αεροπειρατεία είτε σε αποστολή αυτοκτονίας λόγω των πολιτικών του φρονημάτων.

«Από την πρώτη ημέρα διαβάζω τα πάντα που αφορούν στην εξαφάνιση του Boeing. Όμως αγνοώ τις θεωρίες. Ξέρω καλύτερα τον πατέρα μου» δήλωσε ο 26χρονος φοιτητής.

Η συνέντευξη του Αχμάντ Σεθ έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της ειδικής ομάδας ερευνών της Αστυνομίας της Μαλαισίας στην εφημερίδα USA Today, σύμφωνα με τις οποίες η ευθύνη για την τραγωδία ανήκει εξ ολοκλήρου στον 53χρονο πιλότο καθώς πιστεύεται ότι εκείνος εκουσίως άλλαξε την πορεία του αεροσκάφους.

Ο γιος του πιλότου, πάντως, είναι κατηγορηματικός αναφορικά με την αθωότητα του πατέρα του: «Μπορεί να μην ήμασταν πολύ κοντά, καθώς ταξίδευε πάρα πολύ. Αλλά εγώ τον καταλαβαίνω», λέει στην εφημερίδα, τονίζοντας ότι η οικογένεια περιμένει «την σωστή επιβεβαίωση» για το γεγονός ότι η πτήση τερματίστηκε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος των New Straits Times, ο Σεθ, ο οποίος σπουδάζει φιλολογία, ήταν πολύ ήρεμος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Οι μόνες στιγμές που έδειχνε οργισμένος ήταν οι στιγμές όπου η συζήτηση στρεφόταν σε εκείνους που εμπλέκουν τον πατέρα του σε θεωρίες συνωμοσίας και τον παρουσιάζουν ως «αεροπειρατή».

Στο σπίτι όπου τον επισκέφθηκε του κρατούσαν παρέα φίλοι του οι οποίοι τον στήριξαν και τη δύσκολη στιγμή, όταν η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρέπει να γίνει αποδοχή του μοιραίου, ότι οι 239 επιβάτες του Boeing είναι νεκροί.

«Θα το πιστέψω όταν δω την απόδειξη με τα ίδια μου τα μάτια», καταλήγει, λέγοντας διστακτικά ότι ανάμεσα στα άλλα μέλη της οικογένειάς του αντιμετωπίζει την τραγωδία με μεγαλύτερη ψυχραιμία, όσο βέβαια είναι δυνατόν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το πόρισμα της οργής: Καμία απάντηση για την εξαφανισμένη πτήση της Malaysia Airlines

Πούτιν: Δεν έριξε ρωσικός πύραυλος το αεροσκάφος της Malaysia Airlines στην Ουκρανία

Στα κάγκελα Ολλανδοί και Αυστραλοί με τους Ρώσους: Ευθύνεστε για τους νεκρούς της πτήσης MH17

Ρωσικός πύραυλος κατέρριψε πάνω από την Ουκρανία την πτήση MH17 με 298 νεκρούς

Τρεις επιζώντες βρέθηκαν στα συντρίμμια του αεροσκάφους στην Αβάνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter