Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε επιστράτευση για να υπερασπιστεί τη Ράκα από τους Κούρδους

Το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε επιστράτευση για να υπερασπιστεί τη Ράκα από τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος έλαβε τα δυσάρεστα μαντάτα. Ο σοσιαλιστικός στρατός του SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις), που προέκυψε από τη συμμαχία των Κούρδων του YPG με την πολιτοφυλακή των Ασσυρίων χριστιανών και Αράβων δημοκρατικών της βόρειας Συρίας, συνολικής δύναμης 30.000 άνδρες και γυναίκες, ετοιμάζεται να επιτεθεί στη ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, Ράκα, στην κεντρική Συρία.

Οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους θα είχαν επιτεθεί νωρίτερα στη Ράκα αλλά δεν είχαν όπλα. Μέχρι που την Κυριακή το βράδυ – ξημερώματα Δευτέρας, ο αμερικανικός στρατός, με προσωπική εντολή του προέδρου Ομπάμα, τούς έριξε με αλεξίπτωτα 50 τόνους οπλισμού και πυρομαχικών.

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου ο γενικός διοικητής των κουρδικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία, του αντάρτικού στρατού YPG/YPJ (Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού), που πλέον μάχεται ως Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αποκάλυψε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να εξαπολύσουν επίθεση για να καταλάβουν τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, την πόλη Ράκα στην κεντρική Συρία.

Ο Σιπάν Χέμο (Sipan Hemo), γενικός διοικητής του YPG, δήλωσε στην εφημερίδα που εδρεύει στο Λονδίνο Al Hayat ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με την υπό τις ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία για να καθοριστεί η «ώρα μηδέν» της επιχείρησης.

Το Ισλαμικό Κράτος που γνωρίζει ότι θα χτυπηθεί δίχως έλεος, προχώρησε σε μια ενέργεια που δεν έχει προηγούμενο μέχρι τώρα στα εδάφη που κατέχει.

Διέταξε υποχρεωτική στρατολόγηση, δηλαδή επιστράτευση, όλων των ανδρών της Ράκας στο Ισλαμικό Κράτος για να υπερασπιστούν την πόλη.

Το Ισλαμικό Κράτος αισθανόμενο καυτή την ανάσα των Κούρδων να έρχεται από την έρημο και γνωρίζοντας ότι οι Κούρδοι οπλισμένοι με ολοκαίνουργια αμερικανικά όπλα είναι πραγματικές φονικές μηχανές, αποφάσισε να προχωρήσει σε επιστράτευση, σαν να ήταν κανονικό κράτος, και να εμπιστευθεί όπλα σε πολίτες για τους οποίους δεν έχει καμία εγγύηση ότι είναι τζιχαντιστές και ότι πράγματι θα πολεμήσουν υπό τη σημαία του.

Αλλά δεν έχει και άλλη επιλογή. Με τόσες απώλειες στις μάχες, με τους ξένους εθελοντές να γκρινιάζουν, με αυξανόμενες καθημερινά τις λιποταξίες, βλέπει στην υποχρεωτική επιστράτευση μια ελπίδα αντίστασης.

Η μάχη για τη Ράκα, μετά την πολιορκία της Κομπάνι, αναμένεται να είναι η δεύτερη επική αναμέτρηση μεταξύ Κούρδων και τζιχαντιστών. Μόνο που αυτή τη φορά θα είναι οι Κούρδοι πολιορκητές και το Ισλαμικό Κράτος πολιορκούμενο.

Το έγγραφο που ακολουθεί είναι η ανακοίνωση της επιστράτευσης, που το Ισλαμικό Κράτος τοιχοκόλλησε παντού στη Ράκα.

epistrateusi

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr