Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη στη Μαλαισία Αλβανός χάκερ που δούλευε για το Ισλαμικό Κράτος

Συνελήφθη στη Μαλαισία Αλβανός χάκερ που δούλευε για το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι Αρχές της Μαλαισίας συνέλαβαν έναν 20χρονο Αλβανό χάκερ που δρούσε για το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 20χρονος Αρντίτ Φερίτζι (Ardit Ferizi) από το Κόσοβο κατηγορείται ότι χάκεψε προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 1.000 Αμερικανών αξιωματούχων και τα παρέδωσε στο Ισλαμικό Κράτος, ώστε να μπορέσει η οργάνωση να τους εντοπίσει και να τους στοχοποιήσει.

ardit2

Ο Φερίτζι εισήλθε στη Μαλαισία τον Αύγουστο του 2014 για να σπουδάσει προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εξελίχθηκε σε χάκερ του Ισλαμικού Κράτους. Οι Αρχές της Μαλαισίας θα τον εκδώσουν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Φερίτζι επικοινώνησε με μέλος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία σχετικά με το χακάρισμα σέρβερ που περιείχαν τα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών αξιωματούχων.

“Στη συνέχεια όλα τα στοιχεία μεταφέρθηκαν σε επιχειρησιακό κέντρο του Ισλαμικού Κράτους για περαιτέρω δράση”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η μαλαισιανή Αστυνομία.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο Φερίτζι, γνωστός χάκερ, κατηγορείται ότι χάκεψε προσωπικές πληροφορίες και στοιχεία 1.351 Αμερικανών στρατιωτικών και ομοσπονδιακών και για υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Φερίτζι θεωρείται αρχηγός ομάδας Κοσοβάρων χάκερ με πλούσιο… βιογραφικό παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Ο Φερίτζι φέρεται να είχε συνεργαστεί με τον διαβόητο Βρετανό τζιχαντιστή χάκερ, Τζουνάιντ Χουσεΐν, ο οποίος σκοτώθηκε από αμερικανική βόμβα στις 25 Αυγούστου και ήταν παντρεμένος με τη Σάλι Τζόουνς, γνωστή ως και τζιχαντίστρια τεκνατζού.

Στις 11 Αυγούστου, δύο εβδομάδες πριν πάει στον παράδεισο, ο Τζ. Χουσεΐν είχε τουϊτάρει: “Αμερικανικός στρατός και κυβέρνηση χακεύτηκαν από τη μεραρχία χάκερ του Ισλαμικού Κράτους”.

Μαζί είχε δώσει σε link και αναρτημένο αρχείο 30 σελίδων με όλα τα ονόματα.

Και απειλούσε: “Είμαστε μέσα στα email και στα συστήματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών σας, παρακολουθούμε και καταγράφουμε την κάθε σας κίνηση. Έχουμε τα ονόματα και τις διευθύνσεις σας”.

Τότε είχε ισχυριστεί ότι “οι πληροφορίες θα περνούσαν στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι σύντομα και με τη θέληση του Αλλάχ θα σας χτυπήσουν μέσα στην ίδια σας τη χώρα”.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ λέει ότι αυτή η ανάρτηση αποσκοπούσε στο να δώσει στα μέλη του Ισλαμικού Κράτους τα στοιχεία των Αμερικανών αξιωματούχων για να χτυπηθούν από τους τζιχαντιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr