Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΗΕ: Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιά και γυναίκες πρόσφυγες

ΟΗΕ: Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιά και γυναίκες πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, επικαλούμενη αξιόπιστες μαρτυρίες, εκφράζει την ανησυχία της για κακομεταχείριση και σεξουαλική βία εναντίον γυναικών και παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη.

Όπως σημείωσε η εκπρόσωπος τη Ύπατης Αρμοστίας, Μελίσα Φλέμινγκ, τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να υποστούν βία και κακομεταχείριση, συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής βίας, ιδίως στα υπερσυνωστισμένα κέντρα υποδοχής, ή σε πολλά μέρη όπου συγκεντρώνονται πρόσφυγες και μετανάστες, όπως σε πάρκα, σιδηροδρομικούς σταθμούς, σταθμούς λεωφορείων και στις άκρες των δρόμων.

«Από μαρτυρίες και αναφορές που έχουμε δεχθεί, υπάρχουν περιστατικά παιδιών που καταφεύγουν σε σεξ για λόγους επιβίωσης προκειμένου να πληρώσουν διακινητές για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, είτε επειδή δεν έχουν άλλα χρήματα ή επειδή έχουν πέσει θύματα ληστείας. Τα ασυνόδευτα παιδιά είναι δυνατόν να είναι ιδιαίτερα ευάλωτα επειδή δεν χαίρουν της προστασίας και της φροντίδας ενός ενήλικα. Μπορεί επίσης σε ορισμένες χώρες να βρίσκονται σε κέντρα κράτησης, ακόμα και μαζί με ενήλικες, γεγονός που τα θέτει σε μεγάλους κινδύνους» ανέφερε.

Επίσης, οι γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες που ταξιδεύουν μόνες τους βρίσκονται και αυτές σε αυξημένο κίνδυνο ενώ μετακινούνται, μερικές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακολουθώντας μη ασφαλείς διαδρομές ή διαμένοντας σε μέρη που δεν προσφέρουν ούτε τη βασική ασφάλεια. Πολλά κέντρα υποδοχής είναι υπερσυνωστισμένα, δεν έχουν επαρκή φωτισμό ούτε ξεχωριστούς χώρους για γυναίκες μόνες και για οικογένειες με παιδιά.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) απευθύνει έκκληση σε όλες τις αρμόδιες κρατικές αρχές στην Ευρώπη να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της προστασίας γυναικών και κοριτσιών, μεταξύ άλλων παρέχοντας επαρκείς και ασφαλείς δομές υποδοχής. Η Υ.Α. καλεί επίσης τις αρχές, ως εξαιρετικά επείγον ζήτημα, να βρουν εναλλακτικές λύσεις της κράτησης των παιδιών.

Μέχρι στιγμής φέτος, πάνω από 644.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στην Ευρώπη μέσω θαλάσσης. Από αυτούς, το 34% είναι γυναίκες και παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

24χρονος Αλβανός στην Πέλλα καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr