Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Spiegel: Έχουν θυμώσει με τη Μέρκελ οι ψηφοφόροι της για το προσφυγικό

Spiegel:  Έχουν θυμώσει με τη Μέρκελ οι ψηφοφόροι της για το προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολλά μέλη από τη βάση των Χριστιανοδημοκρατών διέπονται από θυμό απέναντι στην καγκελάριο Μέρκελ για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. O B. Σόιμπλε προειδοποιεί για τον κίνδυνο εσωκομματικής κρίσης, αναφέρει το Spiegel.

Η προσφυγική κρίση και η στάση της γερμανικής κυβέρνησης ενδέχεται να είναι η μοιραία αφορμή για μια στροφή προς τα έσω στο κυβερνών κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται στο σημερινό του τεύχος το περιοδικό Der Spiegel o υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό την ηγεσία του CDU ότι η προσφυγική κρίση και ειδικότερα η πολιτική της διαχείριση από τη γερμανική κυβέρνηση θα έθετε το κόμμα στο σύνολό του ενώπιον μιας μεγάλης δοκιμασίας.

Η πορεία της Μέρκελ σε αμφισβήτηση εντός του CDU;

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα ειδικότερα, ο Β. Σόιμπλε στο πλαίσιο της τελευταίας συνόδου του προεδρείου των Χριστιανοδημοκρατών έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι το κλίμα μεταξύ των μελών του κόμματος οξύνεται «σε δραματικό βαθμό» αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα και τον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία θα πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτό.

Μάλιστα ο γερμανός υπ. Οικονομικός φάνηκε να μη συμμερίζεται την άποψη του γενικού γραμματέα του κόμματος Πέτερ Τάουμπερ ότι δεν φαίνεται να χάνεται προς το παρόν η υποστήριξη εντός του κόμματος προς το πρόσωπο της καγκελαρίου και την πολιτική πορεία που η ίδια διαγράφει.

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, εάν ο νέος νόμος περί παροχής ασύλου δεν αποφέρει άμεσα αποτελέσματα, τότε η σχέση μεταξύ της βάσης και της ηγεσίας του κόμματος ενδέχεται να περάσει κρίση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr