Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε χαμηλό τριετίας η δημοτικότητα της Μέρκελ

Σε χαμηλό τριετίας η δημοτικότητα της Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο χαμηλότερο επίπεδό της των τελευταίων τριών ετών, μειώθηκε η δημοτικότητα των συντηρητικών της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, καθώς οι Βαυαροί εταίροι της στην κυβέρνηση συνασπισμού κλιμακώνουν την κριτική εναντίον της για τους χειρισμούς της στην προσφυγική κρίση, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε την Κυριακή στη δημοσιότητα.

Ο επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU)-του «αδελφού» κόμματος της Μέρκελ- Χορστ Σιχόφερ, δήλωσε ότι κινδυνεύει η ύπαρξη του συντηρητικού μπλοκ αν η καγκελάριος δεν “διορθώσει” την πολιτική της για το άσυλο. Η Βαυαρία είναι η πύλη εισόδου για τους περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες που εισέρχονται στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid, η δημοτικότητα των συντηρητικών της Μέρκελ μειώθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 36% -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο 2012- ενώ οι αντιπολιτευόμενοι Πράσινοι αύξησαν το ποσοστό της δημοφιλίας τους κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 10%.

Τα άλλα μεγάλα κόμματα παραμένουν στα ίδια επίπεδα με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), που μοιράζονται την εξουσία με την Μέρκελ, στο 26% και το αντιμεταναστευτικό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο κερδίζει έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες, στο 7%.

Η Μέρκελ δέχεται έντονη κριτική από ορισμένους συντηρητικούς επειδή άνοιξε τα σύνορα της χώρας για τους Σύρους πρόσφυγες -μία κίνηση που όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν- προκάλεσε νέα προσφυγικά κύματα. Οι επικριτές της, ειδικά της Βαυαρίας, θέλουν την εισαγωγή περιορισμών στον αριθμό των προσφύγων που θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr