Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Financial Times: Το προσφυγικό θα γίνει ο πολιτικός τάφος της Μέρκελ

Financial Times: Το προσφυγικό θα γίνει ο πολιτικός τάφος της Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Προσφυγικό θα είναι η αρχή του τέλους για τη Μέρκελ σημειώνουν σε άρθρο τους οι Financial Times.

Η αλήθεια είναι ότι το Προσφυγικό αποτελεί πονοκέφαλο για την Γερμανίδα καγκελάριο. Εξ ου και η ίδια θέτει το Προσφυγικό και τις εξελίξεις στη Συρία επί τάπητος απόψε στα Ηλύσια με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Ύστερα από αυτή την συνάντηση θα ακολουθήσει ένα δείπνο εργασίας στο Παρίσι στο οποίο θα παρακαθίσουν δυτικοί και άραβες αξιωματούχοι για να συζητήσουν σχετικά με τη συριακή κρίση.

Αυτή η διπλωματική δραστηριότητα καταγράφεται καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις, κατά κύριο λόγο ανάμεσα στους Ρώσους και στους Αμερικανούς, όσον αφορά την οργάνωση μια συνόδου για τη συριακή κρίση.

Η συνάντηση δεν θα μπορούσε να γίνει σε πιο άσχημη στιγμή για την Ανγκέλα Μέρκελ που βλέπει τη δημοτικότητα της ίδιας και της κυβέρνησης της να καταρρέει λόγω του Προσφυγικού το οποίο δοκιμάζει και τις σχέσεις με τους εταίρους της το Κόμμα της Βαυαρίας (CSU).

Ο επικεφαλής του CSU Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε στην «Passauer Neue Presse» ότι η Βαυαρία εξετάζει μέτρα «έκτακτης άμυνας», διευκρινίζοντας πάντως ότι προηγουμένως θέλει να συζητήσει για μια ακόμη φορά με το Βερολίνο.

«Μετά των Αγ.Πάντων (1η Νοεμβρίου) θα είμαστε σε θέση να κρίνουμε αν το Βερολίνο είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στην βαυαρική απαίτηση για τον έλεγχο και τον περιορισμό των προσφύγων. Αν η προσπάθεια αποτύχει, η Βαυαρία θα πρέπει να εξετάσει τις επιλογές της», προειδοποίησε ο Αρχηγός της CSU.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times στις αρχές του χρόνου η Μέρκελ φαινόταν ότι έχει αρκετές πιθανότητες να γίνει η πιο επιτυχημένη πολιτική στον κόσμο. Είχε πίσω της τρεις διαδοχικές εκλογικές νίκες, κυριαρχούσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα της.

Κάποιοι από τους πιο στενούς πολιτικούς της συμμάχους δεν αποκλείουν η καγκελάριος να εγκαταλείψει την εξουσία πριν από τις επόμενες εκλογές του 2017. Ακόμη όμως και να παραμείνει είναι απίθανο να υπάρχει και μια τέταρτη θητεία.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησαν σενάρια που έκαναν λόγο για μετακίνηση της Μέρκελ στον ΟΗΕ, ώστε να αντικαταστήσει τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Κι Μουν, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται το 2016 και παρέθετε μία σειρά από ενδεχόμενα για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο νέος καγκελάριος.

Η αναταραχή στη Γερμανία οφείλεται στο γεγονός ότι έχει χάσει τον έλεγχο. Δημόσια οι Γερμανοί πολιτικοί υποστηρίζουν τη δήλωσή της ότι «μπορούμε να τα καταφέρουμε». Ιδιωτικά όμως εκφράζουν φόβους ότι η χώρα θα γονατίσει υπό το βάρος των χιλιάδων προσφύγων που φτάνουν στη Γερμανία, ενώ κανείς δεν μπορεί να δει τα οφέλη που μπορεί να υπάρχουν μακροπρόθεσμα για τη χώρα και την οικονομία της.

Αποκαλυπτικά είναι και τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρίας INSA που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Bild. Το CDU/CSU συγκεντρώνει 35% γεγονός που σηματοδοτεί απώλειες της τάξης του 2% μέσα σε δύο εβδομάδες. Ενδεικτική δε είναι και η αύξηση των ποσοστών του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία που βλέπει το ποσοστό του στο 8,5%, πολύ πάνω δηλαδή από το όριο για την είσοδο στη Μπούντεσταγκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr