Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πήγε στην Κίνα η Μέρκελ και παριστάνει τον… γεωπολιτικό παράγοντα!

Πήγε στην Κίνα η Μέρκελ και παριστάνει τον… γεωπολιτικό παράγοντα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Κίνα βρίσκεται ανήσυχη η Άνγκελα Μέρκελ και παριστάνει τον γεωπολιτικό παράγοντα στους Κινέζους. Σε συνάντησή της με τον Κινέζο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ συμφώνησαν στην ανάγκη για μια πολιτική λύση στην κρίση στη Συρία.

Η Κίνα έχει επανειλημμένως εκφράσει την αντίθεσή της στην χρήση βίας για να αντιμετωπιστεί η κρίση στη Συρία, επιχειρηματολογώντας ότι μια πολιτική λύση είναι ο μόνος τρόπος για την επίλυση του προβλήματος.

Μετά τις συνομιλίες που είχε στο Πεκίνο με την καγκελάριο, ο Κινέζος πρωθυπουργός σημείωσε ότι εντείνεται η ανάγκη για την επίλυση της κατάστασης στη Συρία.

“Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αδράξουμε την ευκαιρία να εφαρμοστεί μια πολιτική λύση και να αρχίσει ένας ισότιμος, περιεκτικός και ανοιχτός πολιτικός διάλογος”, δήλωσε ο Λι Κετσιάνγκ.

Πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες έχουν κάνει προτάσεις για τους τρόπους ρύθμισης της κρίσης, πρόσθεσε.

“Ελπίζουμε ότι μπορούμε να ενώσουμε αυτές τις προτάσεις και ιδιαίτερα μέσω του ΟΗΕ και ο οργανισμός αυτός να προωθήσει την επίλυση του συριακού ζητήματος”, σημείωσε ο Λι, προσθέτοντας ότι η Κίνα θα συνεχίσει να διαδραματίζει έναν “εποικοδομητικό ρόλο”.

“Χρειαζόμαστε μια διπλωματική πολιτική λύση”, δήλωσε και η Μέρκελ. “Επείγει να βρούμε μια. Τουλάχιστον υπάρχουν ενδείξεις για ένα σχήμα συνομιλιών που θα φέρει στο ίδιο τραπέζι τους απαραίτητους παράγοντες”, πρόσθεσε.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των προσφύγων, σημειώνοντας ότι η Κίνα ανησυχεί σοβαρά για την προσφυγική κρίση στη Γερμανία και εν γένει στην Ευρώπη, αλλά πρόσθεσε ότι πιστεύει πως η Ευρώπη έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει την πρόκληση αυτή.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία, μαζί με τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας, έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν την πρόκληση αυτή”, δήλωσε, εκφράζοντας μεγάλη επιδοκιμασία για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι χώρες που αντιμετωπίζουν το ζήτημα αυτό για να προσφέρουν την κατάλληλη φροντίδα στους πρόσφυγες και να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση.

Με άλλα λόγια συνέδεσε τη Μέρκελ με… Κάιρο. Γιατί; Γιατί οι Κινέζοι γνωρίζουν πολύ καλά τα παιχνιδάκια της Γερμανίας με την Τουρκία στη Συρία. Και η Κίνα είναι έξαλλη με την Τουρκία γιατί τη θεωρεί υποκινητή των Ουιγούρων Τούρκων τζιχαντιστών που εξαπολύουν τρομοκρατικές επιθέσεις στο κινεζικό έδαφος και απειλούν την ασφάλεια και την εθνική ακεραιότητά της.

Η Μέρκελ σίγουρα πήγε στην Κίνα για να “διερευνήσει” και τις πληροφορίες ότι η Κίνα σκοπεύει να μπει στον πόλεμο της Συρίας για να τσακίσει τους 3.500 Ουιγούρους Τούρκους τζιχαντιστές (Κινέζους πολίτες) που μάχονται στο πλευρό της Αλ Κάιντα ενάντια στην κυβέρνηση της Δαμασκού.

Θα ζήσουμε μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, η Γερμανία θα είναι για μια ακόμη φορά στο πλευρό των χαμένων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr