ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Γερμανοί αγόρασαν έναντι 5 εκατ. ευρώ CD με υποθέσεις φοροδιαφυγής

Οι Γερμανοί αγόρασαν έναντι 5 εκατ. ευρώ CD με υποθέσεις φοροδιαφυγής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας αγόρασε ένα CD με πληροφορίες για υποθέσεις φοροδιαφυγής έναντι 5 εκ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel.

Το ύψος των ύποπτων συναλλαγών ανέρχεται στα 70 δισ. ευρώ. Οι υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται κυρίως τράπεζες και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, δεν αφορούν μόνο πράξεις φοροδιαφυγής, αλλά και χάλκευση συναλλαγών, οι οποίες οδήγησαν σε παράνομες επιστροφές φόρου.

Από το σύνολο των δεδομένων, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, το Spiegel αποκαλύπτει μόνο το όνομα της τράπεζας Banque et Caisse d’Epargne de l’Etat (BCEE) του Λουξεμβούργου, η οποία διατηρεί υποκαταστήματα στα σύνορα της χώρας με τη Γερμανία. Οι έρευνες σχετικά με την υπόθεση σε διοικητικό επίπεδο βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ οι δικαστικές έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Το συγκεκριμένο CD είναι το ένατο που αγοράζεται μετά το 2010 από το Υπουργείο Οικονομικών του Ντίσελντορφ, πρωτεύουσας της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Μέρι στιγμής τα 5.000.000 ευρώ που δόθηκαν για την αγορά του είναι το υψηλότερο ποσό που έχουν διαθέσει οι αρχές του κρατιδίου για παρόμοια βάση δεδομένων.

Σύμφωνα με το Spiegel το κρατίδιο έχει ήδη αποκομίσει με αυτό τον τρόπο περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ευρώ από αποπληρωμές φόρων ή πρόστιμα που έχει επιβάλει σε τραπεζικά ιδρύματα. Σε ολόκληρη τη Γερμανία τα έσοδα που προήλθαν από την αγορά και την επεξεργασία ανάλογων CD υπολογίζονται ανάμεσα σε τέσσερα με πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιώργος Μυλωνάκης: Βγήκε από τη ΜΕΘ και θα μεταβεί σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία

Γερμανία: Υπόθεση εκβιασμού με ποντικοφάρμακο σε παιδικές τροφές

Κάλας: Έκπληξη για τη χρονική στιγμή της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία

Ρούτε: Οι Ευρωπαίοι «έλαβαν το μήνυμα» Τραμπ – Σε εφαρμογή οι συμφωνίες για τις βάσεις

85η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης: Εκδηλώσεις μνήμης από τους Έλληνες Αυστραλίας και Νέα Ζηλανδίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr