Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισόβια στον κατά συρροή βιαστή ταξιτζή

Ισόβια στον κατά συρροή βιαστή ταξιτζή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δικαστήριο της Ινδίας επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον οδηγό της εταιρείας ταξί Uber, με έδρα τις ΗΠΑ, ο οποίος τον περασμένο μήνα είχε κριθεί ένοχος για τον βιασμό μίας επιβάτιδος.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε κάνει τον γύρο του κόσμου όταν έγινε γνωστό από τα ινδικά Μέσα.

Στον οδηγό ταξί Σιβ Κουμάρ Γιαντάβ (Shiv Kumar Yadav), ο οποίος τον περασμένο μήνα είχε κριθεί ένοχος για βιασμό, απαγωγή και εκφοβισμό της γυναίκας η οποία τον περασμένο Δεκέμβριο είχε επιβιβαστεί στο ταξί του για να επιστρέψει στο σπίτι της από ένα πάρτι, επιβλήθηκε η αυστηρότερη ποινή που προβλέπεται.

Η 26χρονη γυναίκα κατήγγειλε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Γιαντάβ την μετέφερε με το ταξί του σε απομακρυσμένη περιοχή όπου την χτύπησε και την βίασε.

Το περιστατικό προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες για την ασφάλεια των γυναικών στη χώρα, ενώ λίγο καιρό αργότερα το Νέο Δελχί απαγόρευσε τη λειτουργία της Uber και πολλών άλλων εταιρειών ταξί που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο επειδή δεν διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους ως προς το παρελθόν των οδηγών τους.

Στη συνέχεια, η Uber ζήτησε συγγνώμη και ξεκίνησε εκ νέου να προσφέρει τις υπηρεσίες της αυξάνοντας, κατά τα λεγόμενά της, τους ελέγχους ασφαλείας.

Ο βιασμός είναι κεντρικό ζήτημα στην ινδική κοινωνία από τον Δεκέμβριο 2012, όταν μία 23χρονη φοιτήτρια βιάστηκε ομαδικά και κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί.

Ο ταξιτζής ήταν κατά συρροή βιαστής

Δέκα ημέρες πριν τον βιασμό της 26χρονης, μια άλλη νεαρή γυναίκα είχε παραπονεθεί στη διαδικτυακή εταιρεία που εργαζόταν ο ταξιτζής), ότι ο ίδιος οδηγός την κοίταζε περίεργα και της χαμογελούσε πονηρά.

Η Νίντχι Σαχ (Nidhi Shah) μάλιστα είχε γράψει και στο twitter πώς αισθανόταν: «Με κοίταζε και χαμογελούσε, με έκανε να αισθάνομαι άβολα».

Λίγες ημέρες πριν τον βιασμό της 26χρονης, ο ίδιος ταξιτζής, βίασε ακόμα μια κοπέλα περίπου 20 χρονών όταν εκείνη αποκοιμήθηκε μέσα στο ταξί του.

Ο συγκεκριμένος ταξιτζής είχε κατηγορηθεί το 2003 για παρενόχληση, το 2006 γιατί κατείχε όπλο χωρίς άδεια και για ληστεία και βιασμό το 2013.

Ο ίδιος είχε πλαστή άδεια ταξί. Κατά συρροή βιαστής στο τιμόνι του ταξιτζή. Ο εφιάλτης κάθε γυναίκας…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σιδηρόκαστρο: 14χρονη κατήγγειλε βιασμό από τον πατριό της

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Πέραμα: Στο νοσοκομείο 5χρονη που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr