Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Σκληρή κριτική κατά Μέρκελ και Σόιμπλε για το προσφυγικό

Γερμανία: Σκληρή κριτική κατά Μέρκελ και Σόιμπλε για το προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης Μέρκελ, αλλά και προσωπικά του Σόιμπλε για το προσφυγικό, επιδίδονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και το συγκυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Οι Πράσινοι καταγγέλουν ότι η κυβέρνηση Μέρκελ δεν γνωρίζει ούτε καν τον αριθμό των προσφύγων που στεγάζονται στα κέντρα πρώτης υποδοχής και ούτε πόσοι άνθρωποι κατανεμήθηκαν από αυτά τα κέντρα στους δήμους. Άλλωστε αυτό προέκυψε από γραπτή απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών σε επερώτηση των Πρασίνων.

Σχολιάζοντας αυτήν την παραδοχή ο πρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν κυβερνά αλλά ούτε είναι σε θέση να διαχειριστεί το προσφυγικό. «Αντί να καταθέτει διαρκώς νέες προτάσεις που προσκρούουν στην πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Έζντεμιρ, η κυβέρνηση θα πρέπει να σχεδιάσει μια λογικά δομημένη προσφυγική πολιτική.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει τον αριθμό των προσφύγων στη Γερμανία επιβεβαίωσε και η γενική γραμματέας των Σοσιαλδημοκρατών Γιαζμίν Φαχίμι. Αιτία αυτής της κατάστασης είναι οι «καθυστερήσεις» στην καταγραφή των προσφύγων.

Η κ. Φαχίμι κατηγορεί ευθέως ως υπεύθυνο τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος δεν υλοποιεί, όπως είπε, σχετική απόφαση για αύξηση του προσωπικού. Και όχι μόνο: Σύμφωνα με τη Γιαζμίν Φαχίμι, ο υπουργός Εσωτερικών δεν εφαρμόζει ούτε και άλλες αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. Τουναντίον, εκδίδει «αυθαίρετα και ανεξάρτητα» διατάξεις τις οποίες ούτε καν γνωρίζει η καγκελαρία και αναγκάζεται να της αποσύρει.

Στην πολυφωνία που επικρατεί στον κυβερνητικό συνασπισμό συμβάλει και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε χθεσινοβραδινή του ομιλία προειδοποίησε ότι οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη πιθανώς να προσλάβουν διαστάσεις «χιονοστιβάδας» . Αντιδρώντας σήμερα ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας επισήμανε ότι «άνθρωποι σε κατάσταση ανάγκης δεν είναι θεομηνία», καλώντας τον κ. Σόιμπλε «να μην ρίχνει λάδι στη φωτιά».

ΠΗΓΗ: dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr