ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαζικές συλλήψεις τζιχαντιστών – Σχεδίαζαν απαγωγές διπλωματών και δημοσιογράφων

Μαζικές συλλήψεις τζιχαντιστών – Σχεδίαζαν απαγωγές διπλωματών και δημοσιογράφων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε 15 συλλήψεις σε Ιταλία, Νορβηγία και Φινλανδία προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές των τριών χωρών. Οι συλληφθέντες φέρονται να συμμετείχαν σε τρομοκρατικό δίκτυο τζιχαντιστών στο Ισλαμικό Κράτος και της Αλ Κάιντα το οποίο ετοίμαζε απαγωγές ευρωπαίων διπλωματών και δημοσιογράφων για να διαπραγματευθεί την απελευθέρωση φυλακισμένων τζιχαντιστών.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ιταλίας χαρακτήρισε την επιχείρηση ως τη «πιο σημαντική διεθνή αστυνομική επιχείρηση στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια».

Ειδικότερα επτά άτομα συνελήφθησαν στην Ιταλία, τέσσερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τρία στη Νορβηγία και ένα στην Φινλανδία. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα του Politico, στην επιχείρηση συμμετείχαν οι αστυνομικές αρχές και από άλλες χώρες όπως η Ελβετία, η Γερμανία, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο Mουλά Κρεκάρ τον οποίο οι ειδικοί χαρακτηρίζουν «ένα από τα μεγάλα ονόματα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλόκο του Κογκρέσου στα F-35 για την Τουρκία – Πιέσεις σε Τραμπ με φόντο S-400 και Ισραήλ

Προειδοποιήσεις του ισραηλινού στρατού για ανασύνταξη της Χαμάς – Φρένο από την Ουάσιγκτον σε νέα επιχείρηση

Σε τροχιά σύγκρουσης Ρούμπιο και Τραμπ: «Τρελοί ισλαμιστές» η νέα ηγεσία του Ιράν

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν πνιγεί σε αναζήτηση δροσιάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr