Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Σύροι πρόσφυγες στον Λίβανο παραπονούνται ότι δεν τους φέρεται καλά ο στρατός

Οι Σύροι πρόσφυγες στον Λίβανο παραπονούνται ότι δεν τους φέρεται καλά ο στρατός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λιβανέζοι στρατιώτες δεν επέτρεψαν την Πέμπτη σε δύο Σύρες εγκυμονούσες, που ζουν στον προσφυγικό καταυλισμό στην Κοιλάδα Χαμίντ, να εισέλθουν στην λιβανέζικη πόλη Αρσάλ για ιατρική φροντίδα.

Ένας τοπικός ακτιβιστής δημοσιογράφος, ο Τιμ Αλ Καλαμόνι, μιλώντας με τον ανταποκριτή του σάιτ Al Souria, επιβεβαίωσε το περιστατικό προσθέτοντας ότι οι Σύροι στα προσφυγικά στρατόπεδα που βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης Αρσάλ υποφέρουν από τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσής τους, που είναι απάνθρωπες.

Υπάρχει μάλιστα και μεγάλο πρόβλημα με τη διανομή του νερού μεταξύ των σκηνών του καταυλισμού που φιλοξενεί περισσότερους από 350.000 πρόσφυγες, οι περισσότεροι προέρχονται από το γειτονικό όρος Καλαμούν.

Τα Ηνωμένα Έθνη απουσιάζουν εντελώς από την περιοχή και οι Σύροι πρόσφυγες κάνουν εκκλήσεις σε ανθρωπιστικές οργανώσεις να σπεύσουν προς βοήθειά τους για να μην εμφανιστούν επιδημίες.

Οι Σύροι πρόσφυγες στον Λίβανο αντιμετωπίζουν και υψηλή ανεργία, που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τη ζωή τους.

Η Σαράια Αχλ Ας Σαμ, μια τζιχαντιστική οργάνωση που αποτελείται από διάφορες ένοπλες συριακές ομάδες, με ανακοίνωσή της στο Twitter ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να πιέσει τον στρατό του Λιβάνου να σταματήσει τις κακοποιήσεις εις βάρος Σύρων προσφύγων. Η ίδια οργάνωση μάλιστα απείλησε ότι θα επέμβει με τους τζιχαντιστές της για να προστατέψει τους Σύρους πρόσφυγες στον Λίβανο.

Βεβαίως οι στρατιώτες του Λιβάνου δεν τρελάθηκαν και φέρονται άσχημα στους πρόσφυγες Σύρους Άραβες συμπατριώτες τους. Ο λόγος αυτής της συμπεριφοράς οφείλεται ότι πριν ενάμιση χρόνο περίπου, οι τζιχαντιστές εφόρμησαν από αυτά τα προσφυγικά στρατόπεδα και εισέβαλαν στη λιβανέζικη πόλη Αρσάλ, προκαλώντας αιματοχυσία, και πιάνοντας ομήρους αστυνομικούς και στρατιωτικούς, ορισμένους εκ των οποίων εκτέλεσαν.

Επίσης μια ακόμα λεπτομέρεια. Μια τζιχαντιστική συμμορία – οργάνωση απειλεί ότι εάν ο στρατός του Λιβάνου δεν κάνει αυτό που οφείλει ως προς τους πρόσφυγες, τότε θα εισβάλει στον Λίβανο. Αυτό κρατείστε το…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr