Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ έτοιμες να στείλουν στρατό κατά των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ

Οι ΗΠΑ έτοιμες να στείλουν στρατό κατά των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στείλουν στρατό κατά των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται πέραν του Ατλαντικού και αναφέρουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό.

Ούτως ή άλλως πάντως , οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ήδη έχει λάβει την απόφαση να εντατικοποιηθούν οι αεροπορικές επιθέσεις κατά επιλεγμένων στόχων του Ισλαμικού κράτους, που χωρίς καμία αμφιβολία ευθύνεται για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 129 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες άλλοι.

Άλλωστε από χθες βράδυ ο Λευκός Οίκος με ανακοίνωση του είχε επισημάνει ότι “δεν υπάρχουν πληροφορίες που να διαψεύδουν την αρχική εκτίμηση των γαλλικών αρχών για την ευθύνη των τζιχαντιστών”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μολονότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ή αξιόπιστη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αξιωματούχοι εξέτασαν και το θέμα της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν και οι επιλογές που έχουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν τη Γαλλία,μεταξύ των οποίων και να στείλουν χερσαίες δυνάμεις. Σίγουρα πάντως θα συνεχίσουν τους βομβαρδισμούς.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ, που συμμετείχε στη σύσκεψη, τηλεφώνησε στον Γάλλο ομόλογό του και του ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευθεί να βοηθήσουν τη Γαλλία με κάθε τρόπο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους στη Συρία και το Ιράκ και να επεκτείνουν την υποστήριξή τους σε άλλες χώρες όπου δρουν μέλη του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Νταϊάν Φαϊνστάιν.

“Έχει καταστεί σαφές ότι τα περιορισμένα αεροπορικά πλήγματα και η στήριξη στις ιρακινές δυνάμεις και τη συριακή αντιπολίτευση δεν επαρκούν για να προστατεύσουν τη χώρα μας και τους συμμάχους μας” τονίζει η Φαϊνστάιν, η οποία είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας και από τα κορυφαία στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος σε θέματα εξωτερικών υποθέσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι 150.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr