Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εδώ διέμεναν οι τζιχαντιστές – Πήραν ναρκωτικά πριν αιματοκυλίσουν το Παρίσι (βίντεο)

Εδώ διέμεναν οι τζιχαντιστές – Πήραν ναρκωτικά πριν αιματοκυλίσουν το Παρίσι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη «φωλιά» των τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν το Παρίσι, εκεί όπου πέρασαν τις τελευταίες τους ώρες οι δράστες της χειρότερης τρομοκρατικής επίθεσης που έχει ζήσει η Γαλλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, βρήκαν οι αρχές.

Η αστυνομία έφτασε στο ξενοδοχείο για έλεγχο το βράδυ του Σαββάτου. Πήρε δείγματα DNA από τα δωμάτια και τον σκληρό δίσκο από τον υπολογιστή της ρεσεψιόν.

Το γαλλικό περιοδικό Le Point.fr κατάφερε να μπει μέσα σε ένα από τα δωμάτια που είχε νοικιάσει ο Σαλά Αμπντεσλάμ.

Οι δράστες είχαν αφήσει μια μισοφαγωμένη πίτσα, την οποία είχαν αγοράσει από μια πιτσαρία στη γωνία, είχαν καταναλώσει μπισκότα Μαντλέν, αλλά εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως μέσα στο δωμάτιο βρέθηκαν σύριγγες, ένα σετ βελόνες και μικρά λαστιχένια σωληνάκια, διάσπαρτα πάνω σε ένα τραπεζάκι.

Από τις αναλύσεις που θα γίνουν, θα διευκρινιστεί αν τα παραπάνω χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή εκρηκτικών ή οι δράστες είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών.

Ο 26χρονος Σαλάχ Αμπντεσλάμ ήταν εκείνος που μέσω του booking.com έκλεισε δυο δωμάτια σε ξενοδοχείο της περιοχής Αλφοβίλ, μιας βιομηχανικής περιοχής και έκανε την κράτηση στο όνομά του.

Είναι πλέον ο Νο1 καταζητούμενος άνθρωπος στη Γαλλία, θεωρείται ο δράστης που «γάζωσε» με καλάσνικοφ ένα από τα καφέ στο κέντρο του Παρισιού. Πιστεύεται πως ο ρόλος του στην οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης ήταν πολύ σημαντικός και κομβικός.

Οι δράστες έφτασαν στα δωμάτια 311 και 312 του ξενοδοχείου δυο μέρες πριν από το μακελειό.

Στα δωμάτια που είχαν νοικιάσει μπορούσαν να μείνουν από έξι άτομα στο καθένα, κάτι που ενισχύει τη θεωρία πως μπορεί οι ομάδες κρούσης να ήταν τέσσερις, τρεις επιχειρησιακές και μια ομάδα υποστήριξης, που βοήθησε τον Σαλάχ να διαφύγει. Άλλωστε το Σάββατο πέρασε τα σύνορα της Γαλλίας με το Βέλγιο, μαζί με δυο άλλους άνδρες.

Eπίσης η αστυνομία ανακάλυψε ότι ο αδελφός του Ιμπραχίμ νοίκιασε ένα σπίτι σε απόσταση 15 χιλιομέτρων στην περιοχή Μπομπινί το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες των επιθέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το μαύρο Renault Clio που φαίνεται πως χρησιμοποίησαν οι τζιχαντιστές δράστες για την προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι βρέθηκε την Τρίτη σε προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr