Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοκ και δέος από την επιχείρηση που έκανε το Παρίσι… Ράκα (φωτο + βίντεο)

Σοκ και δέος από την επιχείρηση που έκανε το Παρίσι… Ράκα (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκηνές που παραπέμπουν περισσότερο σε Βαγδάτη ή Ράκα παρά στην πόλη του φωτός έζησε το Παρίσι από τα ξημερώματα της Τετάρτης, στην μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να συλληφθούν οι τζιχαντιστές που εντοπίστηκαν από τις γαλλικές Αρχές και οι οποίοι μετείχαν όπως αναφέρουν πηγές από τη γαλλική εισαγγελία στα τρομοκρατικά χτυπήματα του Ισλαμικού Κράτους της περασμένης Παρασκευής.

Η μεγάλη επιχείρηση που όκοψε στα δύο τη νύχτα των Παριζιάνων λίγο μετά τις 6 το πρωί από τις ριπές των αυτόματων όπλων και τις εκρήξεις, ολοκληρώθηκε με τελικό απολογισμό τρεις επιβεβαιωμένους νεκρούς τζιχαντιστές, επτά συλλήψεις και τουλάχιστον πέντε αστυνομικούς τραυματίες.

Μία από τους νεκρούς φέρεται να είναι η ξαδέρφη του εγκεφάλου των επιθέσεων στο Stade de France, Αμπντουλχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος αποτελούσε όπως τόνιζαν οι γαλλικές Αρχές τον βασικό στόχο της σημερινής επιχείρησης. Η εν λόγω τζιχαντίστρια ενεργοποίησε το γιλέκο βόμβα που φορούσε και τινάχτηκε στον αέρα, τραυματίζοντας με τα θραύσματα και τις βίδες που είχε ο μηχανισμός και αστυνομικούς.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν κάτω από μεγάλη προστασία, γυμνοί ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν έχουν επάνω τους εκρηκτικά, μέσα σε βανάκια της αστυνομίας. Άνδρες των ειδικών δυνάμεων είχαν δημιουργήσει έναν κλοιό γύρω από τους συλληφθέντες.

Στην πρωτοφανή επιχείρηση της Αστυνομίας στο προάστιο Σαιντ Ντενί, δύο μόλις τετράγωνα από το Stade de France, μετείχαν χιλιάδες αστυνομικοί, ενώ στο σημείο είχαν σπεύσει και περισσότεροι από 150 πεζοναύτες του γαλλικού στρατού.

Ολόκληρη η περιοχή είχε αποκλειστεί από τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ ήταν αδύνατο να μπει κανείς ή και να βγει από την πόλη του Παρισιού, καθώς αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις έκαναν ελέγχους σε όλους τους δρόμους ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα επιχειρήσουν να δραπετεύσουν οι τζιχαντιστές.

Η μάχη που ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα στο Σαιντ Ντενί ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι, ενώ οι γαλλικές Αρχές συνεχίζουν τους ελέγχους σε όλην την ευρύτερη περιοχή καθώς μεταξύ των νεκρών και των συλληφθέντων δεν βρίσκεται ο Αμπντουλχαμίντ Αμπααούντ, εγκέφαλος του τζιχαντιστικού πυρήνα Βελγίου – Γαλλίας αλλά ούτε και ο τζιχαντιστής Αμπντεσλάμ Σαλά, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης από τη συμμετοχή του στο μακελειό της Παρασκευής.

Οι Αρχές φέρονται να έφτασαν στον εντοπισμό των τζιχαντιστών από ένα κινητό τηλέφωνο και έναν χάρτη που βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων έξω από το θέατρο Μπατακλάν, τα οποία φέρονται να είχαν χρησιμοποιήσει τζιχαντιστές πριν το χτύπημα. Σύμφωνα με γαλλικά Μέσα ωστόσο υπάρχει και η εκδοχή να είχε εντοπιστεί η ξαδέρφη του Αμπααούντ, την οποία και ακολούθησαν μέχρι που τους οδήγησε στο Σαιντ Ντενί, που αποτελεί μία μικρογραφία του Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών, δηλαδή προάστιο που κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους, μέσα στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο και πολλοί τζιχαντιστές που επιστρέφουν από το μέτωπο της Συρίας, όπου έχουν πολεμήσει στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

paris2

paris3

paris4

paris5

paris6

paris7

paris8

paris9

paris91

paris92

paris93

paris94

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr