Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολάντ: Οι τζιχαντιστές θέλουν να βυθίσουν τη Γαλλία σε φόβο και διχασμό

Ολάντ: Οι τζιχαντιστές θέλουν να βυθίσουν τη Γαλλία σε φόβο και διχασμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Πετύχαμε το σκοπό μας που ήταν να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες» τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ για τους τζιχαντιστές οι οποίοι εξαρθρώθηκαν μετά την πρωτοφανή επιχείρηση που διήρκησε κάτι λιγότερο από επτά ώρες στο προάστιο Σαιντ Ντενί στο Παρίσι.

Μιλώντας σε δημάρχους της Γαλλίας ο Πρόεδρος Ολάντ τόνισε πως «οι τρομοκράτες είχαν σχέση με την προετοιμασία των ειδεχθών εγκλημάτων της Παρασκευής».

«Ήταν μια εξαιρετικά περίπλοκη και δύσκολη επιχείρηση η οποία μόλις έληξε. Η αστυνομία ήξερε τους κινδύνους, αλλά και πάλι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υποβαθμίστηκε η βία με την οποία θα ερχόταν αντιμέτωπη», πρόσθεσε ο Φρανσουά Ολάντ.

«Ολόκληρη η χώρα δέχτηκε επίθεση εξαιτίας των αξιών της, και ήδη δίνουμε αγώνα για να εξαλείψουμε την τρομοκρατία. Αυτοί οι τρομοκράτες θέλουν να σκοτώσουν κάθε ιδέα την οποία υπερασπίζεται η Γαλλία», τόνισε ο Ολάντ και συνέχισε: «Είναι κοινό το αίσθημά μας, ο θυμός μας είναι εξίσου μεγάλος».

«Ο σκοπός των τρομοκρατών είναι να βυθίσουν τη χώρα μας στο φόβο και τον διχασμό. Πρέπει να προσέξουμε να διατηρήσουμε την ενότητα της Γαλλίας, που είναι η δύναμή μας και το αίμα που φυλά την ενότητα αυτή», συνέχισε.

«Δεν είναι η Γαλλία αλλά αυτή η τρομοκρατική οργάνωση που κήρυξε τον πόλεμο», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ και πρόσθεσε: «Το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει στρατό, οικονομικούς και πετρελαικούς πόρους, ελέγχει μία περιοχή, έχει συνεργούς στην Ευρώπη και στη χώρα μας, έχει ριζοσπαστικοποιήσει νέους στη Γαλλία αλλά έχει προκαλέσει και το θάνατο πολλών εξ αυτών». «Στόχος των τρομοκρατών ήταν η νεολαία της Γαλλίας», είπε και πρόσθεσε: «Οι τρομοκράτες κλέβουν αθώες ζωές αλλά θέλουν και τη δική μας. Η Γαλλία όμως θα παραμείνει μία γενναία χώρα».

«H Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των χωρών όπου υπάρχουν πρόσφυγες, της Ιταλίας ή της Ελλάδας», τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ, προσθέτοντας πάντως πως «η γαλλική αστυνομία θα ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορά μας. Το ανθρώπινο καθήκον μας απέναντι στους πρόσφυγες συμβαδίζει με τον καθήκον μας για την προστασία της Γαλλίας».

Τέλος, ο Φρανσουά Ολάντ ευχαρίστησε τους κατοίκους του Σεν Ντενί για την υπομονή, την ηρεμία και το κουράγιο του κατά την επιχείρηση και μαζί με τους δημάρχους έψαλλαν όλοι μαζί την Μασσαλιώτιδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr