Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη Λιβανέζος συγγραφέας επειδή “χτύπησε” με παπούτσι τον βασιλιά

Συνελήφθη Λιβανέζος συγγραφέας επειδή “χτύπησε” με παπούτσι τον βασιλιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Λιβανέζος συγγραφέας και ακτιβιστής Χεσάμ Ζαϊάτ (Hesham Zayat) συνελήφθη από τις Αρχές της χώρας του κατηγορούμενος ότι πρόσβαλε το πρόσωπο του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Διαμαρτυρόμενος για την πολιτική της Σαουδικής Αραβίας στη Μέση Ανατολή, που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και για τους σαουδαραβικούς βομβαρδισμούς στην Υεμένη, ο Χεσάμ Ζαϊάτ έστησε δημοσίως στην πλατεία Αμπού Ντεΐμπ της Τύρου δύο μεγάλες φωτογραφίες, μία του βασιλιά Σαλμάν και μία άλλη του βασιλιά Αμπντουλάχ, δηλαδή του τωρινού και προηγούμενου μονάρχη, και άρχισε να τις χτυπά με το παπούτσι του.

Να χτυπάς το είδωλο κάποιου με παπούτσι είναι πράξη προσβλητική και απαξιωτική στη Μέση Ανατολή. Κάτι σαν τη δική μας μούντζα αλλά ακόμα χειρότερο.

Στη συνέχεια ο Ζαϊάτ, για να διαδώσει τη δράση του -και το μήνυμά της-, ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook τις φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία του.

Πολλοί διαδικτυακοί του φίλοι -και όχι μόνο- είδαν θετικά την πράξη του και μάλιστα δεν ήταν καθόλου λίγοι εκείνοι που τον συνεχάρησαν διαδικτυακά, τόσο με σχόλια όσο και like.

Ωστόσο, οι δικαστικές Αρχές του Λιβάνου είχαν άλλη γνώμη και συνέλαβαν τον Χεσάμ Ζαϊάτ με την κατηγορία ότι πρόσβαλε το πρόσωπο του Σαουδάραβα βασιλιά.

“Ό,τι έκανα ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στις βλαβερές πολιτικές της Σαουδικής Αραβίας στην περιοχή. Σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι δικαίωμά μας να εκφράζουμε τις πολιτικές μας ιδέες σε ένα περιβάλλον ελεύθερο και δημοκρατικό”.

“Δυστυχώς, ενώ βλέπουμε συνεχώς πώς οι άλλοι προσβάλουν τους δικούς μας πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες, όπως τον Χάσαν Νασράλα [σ.σ. ηγέτη της σιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ], οι λιβανέζικες δικαστικές Αρχές όπως και η Ασφάλεια ουδέποτε τα έβαλαν μαζί τους”, δήλωσε ο Χεσάμ Χαΐάτ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr