Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτή είναι η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν που ανατινάχτηκε στο Παρίσι (φωτο)

Αυτή είναι η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν που ανατινάχτηκε στο Παρίσι (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν (Hasna Aitboulahcen), είναι το όνομα της 26χρονης τζιχαντίστριας μέλος στο Ισλαμικό Κράτος που ανατινάχθηκε στο διαμέρισμα του προαστίου Σαιν Ντενί στο Παρίσι, κατά την έφοδο της Αστυνομίας την Τετάρτη τα ξημερώματα.

Η 26χρονη Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν ήταν ξαδέρφη του εγκεφάλου των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ (Abdelhamid Abaaoud).

Την ώρα που η εισαγγελία των Παρισίων προσπαθεί να ταυτοποιήσει τη νεαρή γυναίκα που ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη σε διαμέρισμα στο Σαιν Ντενί, στο πλαίσιο μεγάλης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, τα διεθνή ΜΜΕ αποκαλύπτουν πληροφορίες για την ζωή της.

Η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν ζούσε με έναν και μοναδικό σκοπό: Να κάνει τζιχάντ (ιερό πόλεμο).

Γεννήθηκε στη Γαλλία στις 12 Αυγούστου του 1989. Η γυναίκα αυτή, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV, είναι ξαδέρφη του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, του ενορχηστρωτή των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Ήθελε να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ή το βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό “L’ express”.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν εργαζόταν σε εταιρεία τοιχοποιίας έως το 2012 στην περιοχή “Epinay sur Seine “.

Ο ρόλος της, πάντως, προβληματίζει τους ειδικούς σε θέματα τρομοκρατίας καθώς την ώρα που εισέβαλαν οι δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής στο Σαιν Ντενί, η Χάσνα -αν πράγματι ήταν αυτή- βρισκόταν μπροστά από τους άνδρες βομβιστές.

«Οι γυναίκες βομβίστριες που συμμετέχουν σε επιθέσεις αυτοκτονίας που φέρουν την υπογραφή του Ισλαμικού Κράτους, όταν υπάρχουν άνδρες βομβιστές βρίσκονται πίσω από αυτούς για να τους εμψυχώνουν ψυχολογικά και ηθικά, όμως αυτή ήταν μπροστά – μπροστά», υποστηρίζει ένας ειδικός σε θέματα ισλαμικής τρομοκρατίας, υπό καθεστώς ανωνυμίας, στο γαλλικό περιοδικό.

Hasna_Aitboulahcen

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr