Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα Σκόπια σηκώνουν φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα για τους μετανάστες

Τα Σκόπια σηκώνουν φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα για τους μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εργασίες για την εγκατάσταση σιδερένιου φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα ξεκίνησαν ήδη τα Σκόπια, υλοποιώντας πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή, με μπουλντόζες και τρακτέρ, στα οποία έχουν προσαρμόσει διατρητικά συστήματα, διαμορφώνουν τον χώρο και ανοίγουν τρύπες ώστε να μπήξουν πασσάλους, στους οποίους θα τοποθετήσουν αγκαθωτά συρματοπλέγματα και θα φράξουν έτσι τη βασική δίοδο των προσφύγων που καταφθάνουν από την Ελλάδα. Κατά τα φαινόμενα, ο φράχτης θα απλώνεται από το ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη έως την όχθη του Αξιού, σε μήκος 1,5 χλμ. περίπου, και οι εργασίες διεξάγονται από τον στρατό.

Με το φράξιμο της μεθορίου της με την Ελλάδα, η ΠΓΔΜ προσπαθεί να προλάβει ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων (και) από άλλα κράτη της διαδρομής βορειότερα, ή και τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων που θα δέχεται. Μεταφέρει έτσι την πίεση στην Ελλάδα, η οποία απειλείται με «ασφυξία», αφού τα προσφυγικά κύματα μη μπορώντας να εκτονωθούν προς τον βορρά, ούτε φυσικά να αναχαιτιστούν στο Αιγαίο, θα πλημμυρίσουν την ανέτοιμη, όπως όλα δείχνουν, για μια τέτοια κοσμοπλημμύρα, χώρα. Στην Ειδομένη, που εξακολουθούν να συρρέουν καθημερινά κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες –5.000 έφτασαν χθες, 4.600 την Τρίτη και 6.892 τη Δευτέρα (!)–, επικρατεί ατμόσφαιρα ανησυχίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr