Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Ο Άσαντ αγοράζει λαθραίο πετρέλαιο από τζιχαντιστές

Ερντογάν: Ο Άσαντ αγοράζει λαθραίο πετρέλαιο από τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ αγοράζει και μεταπωλεί πετρέλαιο από κοιτάσματα που ελέγχει το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, κατήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το καθεστώς του Άσαντ υποστηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Αυτή την στιγμή, μέλη της κυβέρνησης του Άσαντ ενέχονται σε αγορές και πωλήσεις πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Ερντογάν στην Σύνοδο του Ατλαντικού Συμβουλίου Ενέργειας και Οικονομίας στην Κωνσταντινούπολη.

Το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι κατηγόρησε τον Σύρο πρόεδρο ότι αγοράζει αργό από τζιχαντιστές , που το διακινούν λαθραία από τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο τους.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο γαλλικό περιοδικό Valeurs Actuelles, ο Άσαντ υποστήριξε ότι η Τουρκία –από όλες τις χώρες στην περιοχή– διαδραμάτισε τον πιο αρνητικό ρόλο στην συριακή κρίση, προσφέροντας άνδρες, οπλισμό, πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών και οικονομική βοήθεια στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ παράλληλα αγοράζει πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΝΤΡΟΠΗ! Ο Πλεύρης παραδίδει Πόντιο αγωνιστή στους Τούρκους

Ούρσουλα σε Φαραντούρη για σφαγές στη Συρία: «Έχεις δίκιο, θα λάβουμε μέτρα»

Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ έριξε «σφαλιάρα» στον Χακάν Φιντάν της Τουρκίας για το Ιράν

Με το 60% της παλαιστινιακής κοινής γνώμης να στηρίζει τη Χαμάς ο Αμπάς προκηρύσσει εκλογές για το 2026

Στρατηγική σιωπή: Στην Ουάσιγκτον ο Νετανιάχου για σύνοδο «κεκλεισμένων των θυρών» υπό τον φόβο του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr