Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ασφυξία» στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη

«Ασφυξία» στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ασφυξία» επικρατεί στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων στη Ειδομένη, μετά την απόφαση της ΠΓΔΜ, να διέρχονται οι πρόσφυγες από την ουδέτερη ζώνη μόνο Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από χθες, περίπου 200 Ιρανοί βρίσκονται μπροστά στο σημείο εισόδου, ζητώντας να περάσουν τα σύνορα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή ροή διέλευσης προσφύγων.

Το ατελείωτο ανθρώπινο ποτάμι διέσχιζε τους τελευταίους μήνες πολλά ευρωπαϊκά σύνορα, μέχρι για πρώτη φορά να βρεθεί αντιμέτωπο με τον ουγγρικό φράχτη και στη συνέχεια πολλούς άλλους.

Το ταξίδι των ανθρώπων αυτών δε σταμάτησε και παρά τα συνεχή εμπόδια και τις δυσκολίες το κύμα των προσφύγων συνέχιζε να βρίσκει διόδους για να φτάσει στον τελικό του προορισμό.

Η κατάσταση αυτή άλλαξε άρδην το βράδυ της Τετάρτης. Κατά τις νυχτερινές ώρες της 18ης Νοεμβρίου στα σύνορα αρχικά της Σλοβενίας, στη συνέχεια της Κροατίας, της Σερβίας, της FYROM και τελικά της Ελλάδας οι αρχές ξεκίνησαν σταδιακά να ανακόπτουν την πορεία των προσφύγων, ζητώντας τα υπηρεσιακά έγγραφα που έλαβαν από τις ελληνικές αρχές στα νησιά κατά την καταγραφή τους. Μετά τον έλεγχο επέτρεπαν την διέλευση μόνο όσων είχαν συριακή, αφγανική και ιρακινή καταγωγή.

Εκατοντάδες άνθρωποι στους οποίους δεν επετράπη η διέλευση διανυκτέρευσαν μέσα και έξω από το camp στην Ειδομένη, μη γνωρίζοντας αν τα σύνορα θα ξαναανοίξουν για αυτούς και πότε.

Οι όποιες βασικές υποδομές για τη σίτιση, το νερό, την ατομική υγιεινή και τη διανομή ιματισμού που δημιουργήθηκαν με τη συνδρομή διεθνών και τοπικών ανθρωπιστικών οργανώσεων, πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν επαρκούν για την υποδοχή των χιλιάδων ατόμων που κατακλύζουν καθημερινά την περιοχή.

Μέχρι να δοθεί λύση στην κρίση που έχει δημιουργηθεί από το κλείσιμο των συνόρων, είναι απολύτως αναγκαία και επείγουσα η άμεση δημιουργία υποδομών για τη διαμονή και διανυκτέρευση του πληθυσμού αυτού, ο οποίος θα στοιβάζεται στην συνοριακή περιοχή, μέσα στο κρύο ή τη βροχή. Οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς πρέπει να αναλάβουν την σχετική ευθύνη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr