Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο FSA μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Χαλέπι (βίντεο)

Ο FSA μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Χαλέπι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έχουν ανοίξει μέτωπο με το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία του Χαλεπιού.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), σύμμαχος της Αλ Νούσρα (δηλαδή της Αλ Κάιντα), μάχεται στο Χαλέπι τόσο εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων στα δυτικά όσο και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που πιέζει από τα ανατολικά.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) έχει πληθύνει τις μάχες που δίνει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και φροντίζει να αναρτά σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο, για να δείξει στην παγκόσμια κοινή γνώμη ότι άδικα τον βομβαρδίζουν οι Ρώσοι, γιατί κι αυτός πολεμά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Βεβαίως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) από τη στιγμή που έγινε σύμμαχος της Αλ Κάιντα δύσκολα μπορεί να πείσει πλέον ότι πρόκειται περί μετριοπαθούς ή δημοκρατικής δύναμης.

Όταν ξεκίνησε το μακελειό στη Συρία το 2011, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) συγκροτήθηκε από αξιωματικούς και στρατιώτες του κυβερνητικού στρατού που στασίασαν κατά της Δαμασκού.

Στη συνέχεια εντάχθηκαν σε αυτόν και διάφορες αντάρτικες ομάδες. Δέχτηκε υποστήριξη και όπλα από τη Δύση, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία. Όταν όμως άρχισαν να ισχυροποιούνται οι τζιχαντιστές στη χώρα, γρήγορα παρήκμασε και κατέληξε να συμμαχήσει με την Αλ Νούσρα, δηλαδή την Αλ Κάιντα, κρίνοντάς την ως λιγότερο ακραία από το Ισλαμικό Κράτος.

Σήμερα ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), όπως έχει καταντήσει, δεν διαφέρει σε τίποτα από τις άλλες τζιχαντιστικές συμμορίες. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές ομάδες του αποχώρησαν από τις τάξεις του και εντάχθηκαν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που συγκροτήθηκαν στη Συρία με κορμό τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες του YPG και την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Στο βίντεο που ακολουθεί, τζιχαντιστές του FSA ισχυρίζονται ότι μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Βεβαίως εάν βαράνε στο πουθενά δεν μπορούμε να το ξέρουμε, διότι πέρα από τους ίδιους να ανοίγουν πυρ δεν βλέπουμε αντίπαλο στον… ορίζοντα.

Ας δεχθούμε όμως ως αληθινούς τους ισχυρισμούς εκείνων που ανάρτησαν το βίντεο, ότι δηλαδή θα παρακολουθήσουμε άνδρες του FSA στη Χαρτζαλάχ (Harjalah) της επαρχίας του Χαλεπιού, να μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr