Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να προσηλυτίσει μαθητές στο Φοίνιξ της Αριζόνα

Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να προσηλυτίσει μαθητές στο Φοίνιξ της Αριζόνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται ότι έχει απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια του στις ΗΠΑ και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή Μέσα προσπαθεί να στρατολογήσει Αμερικανούς μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τους τζιχαντιστικούς σκοπούς του.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται ξένες ιστοσελίδες, η εξτρεμιστική οργάνωση εντοπίστηκε να προσπαθεί να προσηλυτίσει μαθητές στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Το FBI, διαβάζουμε σε ξένα σάιτ, έχει εγκαίρως ενημερώσει -εδώ και δύο εβδομάδες- την Αστυνομία του Φοίνιξ σχετικά με τον προσηλυτισμό που κάνει το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή.

“Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί μαθητές Λυκείου και το FBI μας ενημέρωσε προς τα που να στρέψουμε τις έρευνές μας”, είπε μια αστυνομική πηγή που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη γιατί δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει στον Τύπο.

Η Αστυνομία του Φοίνιξ, της πρωτεύουσας της Αριζόνα, τέθηκε αμέσως σε επιφυλακή για να εξιχνιάσει τη δράση των τζιχαντιστών.

Τρεις Σαουδάραβες υπήκοοι συνελήφθησαν το Σάββατο επειδή προσπάθησαν να αποφύγουν μπλόκο που είχε στήσει η Αστυνομία σε αυτοκινητόδρομο.

Οι Σαουδάραβες κατευθύνονταν προς ένα σημείο που θεωρείται πέρασμα λαθρομεταναστών στο έδαφος των ΗΠΑ.

Από ό,τι προέκυψε λίγο αργότερα από την έρευνα, οι τρεις Σαουδάραβες είχαν φοιτητική βίζα και βρίσκονταν στις ΗΠΑ για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Στο συγκεκριμένο πέρασμα οι συνοριακές αμερικανικές Αρχές συνέλαβαν πέντε Πακιστανούς και έναν Αφγανό που προσπαθούσαν να εισέλθουν στις ΗΠΑ παράνομα.

Ο Πρόεδρος του σωματείου των Αμερικανών συνοριοφυλάκων, Μπράντον Τζαντ (Brandon Judd), είπε ότι οι συνάδελφοί του δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, ιδιαίτερα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

“Στην τρομοκρατία δεν υπάρχουν συμπτώσεις και το γεγονός ότι τρεις Σαουδάραβες συνελήφθησαν στην ίδια περιοχή, ημέρες πριν συλληφθούν εκεί Πακιστανοί και Αφγανοί λαθρομετανάστες, δεν είναι σύμπτωση”, δήλωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr