Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε το κονβόι τουρκικών φορτηγών που έκαναν στάχτη οι Ρώσοι στη Συρία (βίντεο)

Δείτε το κονβόι τουρκικών φορτηγών που έκαναν στάχτη οι Ρώσοι στη Συρία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στάχτη έκανε η ρωσική Πολεμική Αεροπορία το κονβόι τούρκικων φορτηγών, που προσπάθησε το βράδυ της Κυριακής να μεταφέρει εφόδια στους τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπικού, κοντά στην πόλη Αζάζ.

Στη σειρά οι τουρκικές νταλίκες ολοκληρωτικά κατεστραμμένες από το σφοδρό χτύπημα καταγράφονται από την κάμερα “ακτιβιστή” δημοσιογράφου της “μετριοπαθούς” συριακής αντιπολίτευσης.

Η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Μετώπου Αλ Νούσρα, δηλαδή της Αλ Κάιντα στη Συρία, του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και άλλων μικρότερων τζιχαντιστικών οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα. Όλοι αυτοί έχουν συστήσει τον λεγόμενο Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ) που χρηματοδοτείται και εξοπλίζεται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Επίσης, στην ίδια περιοχή επιχειρούν και 400 Τούρκοι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, ντυμένοι ως τζιχαντιστές, Τουρκμένοι (τουρκική φυλή της Συρίας) τζιχαντιστές και ακροδεξιοί Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι.

Μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρκικά F-16 την προηγούμενη εβδομάδα, η Ρωσία αποφάσισε να καταστρέψει τις γραμμές ανεφοδιασμού των Τούρκων και τουρκόφιλων τζιχαντιστών στα βόρεια του Χαλεπιού. Για αυτό τον λόγο βομβαρδίζει συνεχώς τα κονβόι με τουρκικά φορτηγά που περνάνε τα σύνορα.

Οι τζιχαντιστές διαμαρτύρονται και λένε ότι οι νταλίκες μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι στις ίδιες νταλίκες οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες φορτώνουν όπλα και πυρομαχικά κάτω από τα τρόφιμα και τα φάρμακα και τις στέλνουν στη Συρία.

Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να διαλύσει τις τουρκικές και τουρκόφιλες μισθοφορικές συμμορίες στη βόρεια Συρία, γιατί η Τουρκία βρίσκεται σε ανεπίσημο πόλεμο με την Τουρκία.

Δείτε το βίντεο:

Το ίδιο βίντεο και από το YouTube:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr