Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέχρι και οι Γάλλοι αγανάκτησαν με την Τουρκία: “Κλείστε τα σύνορα!”

Μέχρι και οι Γάλλοι αγανάκτησαν με την Τουρκία: “Κλείστε τα σύνορα!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία πρέπει να παίξει έναν πιο ενεργό ρόλο στην επίλυση της κρίσης στη Συρία και συγκεκριμένα “σφίγγοντας” τους συνοριακούς ελέγχους για να περιορίσει την είσοδο ξένων τζιχαντιστών στη Συρία, δήλωσε ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων, Χαρλέμ Ντεσίρ.

Τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας δεν φυλάσσονται αρκετά, πράγμα που επιτρέπει σε στρατολογημένους ξένους τζιχαντιστές να εισέρχονται στη Συρία μέσω Τουρκίας.

Το Soufan Group (TSG), μια εταιρεία ασφάλειας και πληροφοριών που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, υπολόγισε ότι 27.000 με 31.000 αλλοδαποί εισήλθαν στη Συρία και στο Ιράκ, προερχόμενοι από 86 χώρες, για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Μεταξύ αυτών είναι 6.000 Τυνήσιοι, 5.000 από τη δυτική Ευρώπη, από την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Χωρών (πρώην ΕΣΣΔ) 4.700, από τη Σαουδική Αραβία 2.500, από την Τουρκία 2.100 και από την Ιορδανία 2.000.

Ο υψηλός αριθμός ξένων τζιχαντιστών είναι ο λόγος που η Τουρκία πρέπει να φυλάει τα σύνορά της με τη Συρία.

“Η Τουρκία πρέπει να ελέγχει τα σύνορά της με τη Συρία για να αποτρέπει το Ισλαμικό Κράτος να ενισχύεται με ξένους μαχητές, να τους εκπαιδεύει και στη συνέχεια να τους στέλνει σε άλλες χώρες”, είπε ο Γάλλος υφυπουργός στους δημοσιογράφους πριν τη συνάντησή του με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Χαρλέμ Ντεσίρ σημείωσε ακόμα ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, όπως και οι βομβιστικές επιθέσεις στον Λίβανο, στην Τυνησία και στο Μάλι δείχνουν ότι η Τουρκία “πρέπει να συνεργαστεί στενότερα με τη Διεθνή Κοινότητα για να αποτραπούν μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις”.

Η Τουρκία δέχεται πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή απέτυχε να εφαρμόσει αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της με τη Συρία, απόδειξη ότι ορισμένοι τζιχαντιστές κατάφεραν να εισέλθουν στην Ευρώπη παριστάνοντας τους πρόσφυγες και να συμμετάσχουν στο μακελειό στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

Και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει πει ότι τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας πρέπει να σφραγίσουν, καθώς όπως είναι τώρα η κατάσταση το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να διακινεί κλεμμένο πετρέλαιο, αλλά και ξένοι τζιχαντιστές και εφόδια να εισέρχονται στη Συρία.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι το κλεμμένο πετρέλαιο από τη Συρία και το Ιράκ το μεταφέρουν οι τζιχαντιστές στην Τουρκία.

Στη φωτογραφία, τζιχαντιστής από το Ισλαμικό Κράτος ποζάρει μπροστά στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr