Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ρέντσι είναι έξαλλος με τη Μέρκελ! Δεν κρατιέται, θα γίνει φασαρία…

Ο Ρέντσι είναι έξαλλος με τη Μέρκελ! Δεν κρατιέται, θα γίνει φασαρία…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα έχει πάρει άσχημα στο κρανίο ο Ματέο Ρέντσι με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία. Ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν “κρατιέται” τις τελευταίες ημέρες και εξαπολύσει συνεχώς επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.

“Η Ευρώπη πρέπει να απορρίψει τη λιτότητα και η Ένωση πρέπει να υπηρετεί 28 έθνη, όχι μόνο ένα”, είπε ρίχνοντας ρουκέτα στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.

“Μπορούμε να νικήσουμε τη δημαγωγία, την απάθεια και τον λαϊκισμό στοιχηματίζοντας στην ανάπτυξη και στην εργασία σε μια νέα κοινωνική Ευρώπη, με περισσότερες αξίες, περισσότερο πολιτισμό, περισσότερες ιδέες, περισσότερη ομορφιά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα οικονομικά μας, αλλά θα πρέπει να ασχολούμαστε λιγότερο με τα κόμματα και τους δεκαδικούς”, είπε μιλώντας στους Financial Times.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι ενοχλημένος και με τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαίτησε από την Ιταλία ότι πρέπει να παίρνει δαχτυλικά αποτυπώματα από όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που διασώζουν οι ιταλικές Αρχές στη Μεσόγειο, παρά ότι οι ίδιοι κανόνες δεν εφαρμόσθηκαν στη Γερμανία.

“Τώρα παίρνουμε δαχτυλικά αποτυπώματα, τους φωτογραφίζουμε και τσεκάρουμε τις ίριδες. Δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα”, είπε φανερά ενοχλημένος.

“Αυτή η κοινοτική οδηγία στάλθηκε σε άλλους; Μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου η Γερμανία υποδέχτηκε τους πρόσφυγες και δεν τους πήρε αποτυπώματα επειδή η Μέρκελ είπε ‘πρώτα η αλληλεγγύη και μετά η γραφειοκρατία’. Ό,τι ισχύει για την Ιταλία πρέπει να ισχύει και για τη Γερμανία”, δήλωσε.

Δεν την αντέχει άλλο η Ευρώπη τη γερμανική πολιτική και τη γερμανική ηγεμονία. Αφού ξεσηκώθηκε τόσο έντονα ο Ματέο Ρέντσι, που η Μέρκελ τον θεωρούσε του χεριού της, σημαίνει ότι η Ένωση είναι καζάνι που βράζει. Και ας μην ξεχνάμε ότι Ιταλία και Γαλλία είναι ευθυγραμμισμένες. Απλά, από ό,τι φαίνεται, έχει αναλάβει η Ιταλία να βάζει τις φωνές σε αυτή τη φάση…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βενετία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στην πόλη για τους τουρίστες – Αντιδρούν οι κάτοικοι

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr