ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Financial Times: Οι πρόσφυγες φέρνουν το τέλος της Μέρκελ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Μέρκελ δεν θα είναι καγκελάριος της Γερμανίας στο τέλος του 2016 λέει ο επικεφαλής σχολιαστής διεθνών σχέσεων της εφημερίδας Financial Times, Γκίντεον Ράχμαν.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των προβλέψεων των FT για το επόμενο έτος και στο πλαίσιο της ερώτησης εάν η Μέρκελ θα είναι ακόμη καγκελάριος στο τέλος του 2016, ο Rachman απαντάει κατηγορηματικά όχι, σημειώνοντας τα εξής:

Εάν και το 2015 τελείωσε με Μέρκελ να δέχεται τις επευφημίες στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), το 2016 πιθανότατα θα δούμε το τέλος της ηγεμονίας της ως καγκελαρίου.

Οι επευφημίες αυτές έμοιαζαν σαν απόδειξη ότι η θέση της είναι ασφαλής, και αυτό παρά την πίεση που δέχθηκε η Γερμανία από το κύμα του 1 εκατομμυρίου προσφύγων το 2015.

Αλλά η Μέρκελ έχει υποσχεθεί ότι θα υπάρξει ανάσχεση των ροών προσφύγων το επόμενο έτος.

Αυτό πιθανότατα θα αποδειχθεί αδύνατο, καθώς οι απεγνωσμένοι μετανάστες, υποβοηθούμενοι από τους παράνομους διακινητές, θα συνεχίσουν να εισρέουν στη Γερμανία.

Η εκτίμηση για το κουράγιο και την ηθική ηγεσία της καγκελαρίου θα δώσουν τη θέση τους στην αβεβαιότητα και τη δυσαρέσκεια.

Το σημείο καμπής θα είναι μία εξέγερση από τις τοπικές κυβερνήσεις, που δηλώνουν ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα μεγέθη του προσφυγικού κύματος.

Αυτό με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα την αμφισβήτηση της καγκελαρίου εκ των έσω στο CDU, καθιστώντας αδύνατο το να διατηρήσει τη θέση της, καταλήγει ο Ράχμαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τέλος στη βίζα για τους Τούρκους πολίτες βάζει το Μαυροβούνιο από την 1η Νοεμβρίου – Στο δρόμο για την ΕΕ η Ποντγκόριτσα

Κρήτη: Εισβολή Παλαιστίνιων σε ξενοδοχείο που έμεναν Ισραηλινοί

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον φόνο του Σταύρου Γεωργίου

Συνελήφθη 28χρονος Αιγύπτιος για τον φόνο του Σταύρου Γεωργίου – Τι είπε στους αστυνομικούς

Γερμανία: Παραιτήθηκε ο Γενς Σπαν μετά τις αντιδράσεις για την απόκτηση παιδιού με τον σύζυγο του, με παρένθετη μητέρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr